Şirket, yapay zekâ teknikleri kullanarak veriyi ve ilgili uygulamaları firmalar için daha adaptif hâle getirmeyi hedefliyor.
Ofisim.com, kurumların dijital dönüşüm süreçlerinde onlara destek olacak yüksek teknoloji yazılım ürünleri geliştiriyor. Ofisim.com’un geliştirdiği, TÜBİTAK’tan iki büyük Ar-Ge desteği alan PrimeApps adlı low-code uygulama platformu sayesinde kurumlar; ihtiyaç duydukları iş uygulamalarını neredeyse kod yazmadan, modelleme yöntemleriyle hızlı bir şekilde geliştirebiliyor. Ofisim.com Bilgi Teknolojileri CEO’su Serdar Turan, “Ofisim.com olarak, kurumlara özel, kullanımı kolay, bulut tabanlı CRM ve İnsan Kaynakları uygulamaları sunuyoruz. Ofisim.com üzerinde yer alan uygulamaların tamamı PrimeApps platformu üzerinde geliştirildiğinden, platformun sunduğu tüm esnek mimariyi ve konfigüratif yapıyı müşterilerimize sunabiliyoruz” diyor.
Uygulamaları Hızlıca Güncelleme İmkânı
Kullanılan verileri ve iş süreçlerini kolaylıkla yönetebilecek iş uygulamaları geliştirdiklerini dile getiren Turan, kurum çalışanlarının bu uygulamalara, internete bağlı herhangi bir yerden güvenli bir şekilde ulaşabildiklerini belirtiyor. Turan, “En önemli farkımız, uygulamaların sağladığı ileri seviye özelleştirme kabiliyetleri. Kurum ihtiyaçları değiştikçe, uygulamalar da hızlı bir biçimde değişebiliyor. Değiştirilmesi imkânsız yazılım ya da aylar süren kod yazma ve güncelleme devri artık sona erdi. Kurumlar, PrimeApps ve Ofisim ile uygulamaları dakikalar içinde güncelleyebiliyorlar” diyor. Başarılı dijital dönüşüm hikayelerinin temelinde verinin etkin bir şekilde yönetilmesinin yer aldığını vurgulayan Turan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Low-code uygulama geliştirme platformumuz PrimeApps ile biz bunu başardık. Bir sonraki adımda hedefimiz, yapay zekâ teknikleri kullanarak bu veriyi ve ilgili uygulamaları firmalar için daha da adaptif ve iyileşen sistemler haline getirmek.”
Karmaşık Modelleme ve Optimizasyonların Önü Açılacak
Turan, dijital dönüşüm sürecinin ilk etabında, firmalarda üretilen verinin katlanarak arttığını gözlemlediklerini ifade ediyor. Bundan sonraki süreçte ise verinin, etkin bir şekilde kullanılarak bilgiye dönüşmesi ve karar destek süreçlerine katkıda bulunması gerektiğini vurgulayan Turan, ancak o zaman gerçek anlamda verimliliğin arttığını ve maliyetlerin düştüğünü belirtiyor. “Oluşan bu veri miktarının Nesnelerin İnterneti ile çok daha ileri bir noktaya taşınacağını öngörüyorum. Artık veriler sadece kişiler tarafından değil, süreç içerisinde yer alan her bir nesne tarafından da bizzat üretilebilecek. Öte yandan, veri miktarının artması daha karmaşık modelleme ve optimizasyonların da önünü açacak” diyen Turan, yapay zekâ ve chatbot gibi teknolojilerin ise verinin yorumlanması gereken noktalarda ciddi katkılar sağlayacağını sözlerine ekliyor.