Business Coaching Akademi’den kurumlara profesyonel koçluk hizmeti

Business Coaching Akademi kurumlara liderlik, kurum içi girişimcilik, takım koçluğu, executive koçluk ve daha birçok alanda hizmet veriyor.

Business Coaching Akademi’den kurumlara profesyonel koçluk hizmeti
kobiaktuel
kobiaktuel
08 Mart 2021 Pazartesi 01:11

Şirket, aynı zamanda dünyanın sayılı eğitim ve koçluk şirketlerinden olan Stewart Leadership’in Türkiye bölge temsilcisi ve çözüm ortağı.

İş dünyasına profesyonel koçluk hizmeti veren ve 25 yılın üzerinde deneyimleri bulunan Uğur Emiroğlu ve Tuna Aktuna tarafından kurulan Business Coaching Akademi, koçluk konusunda kurumlara danışmanlık hizmetleri veriyor. Uğur Emiroğlu, “Çalışma hayatı bir var olma savaşıdır. İster kurumlar açısından ister iş hayatında çalışanlar açısından bakın durum aynıdır. Kurumlar, rakipleri arasında var olmak için, pazar paylarını artırmak, kârlılıklarını yükseltmek için çalışırken; insanlar da aynı kavramların daha küçükleri için savaş verirler. Üstelik bunları yaparken çalışma hayatının zemini de yerinde durmaz, sürekli değişim içindedir. Tüm bu koşturmanın ortasında ister patron olun ister üst ya da orta seviyede bir yönetici olun işinizi çok iyi yapıyor olmanız sizi yarınlara taşımanın garantisi değildir. Günlük koşturmaların arkasında kafanızın içinde bir yerlerde sadece kendinizle paylaşabileceğiniz sıkıntılar, beklentiler, acabalar sürekli yer alacaktır” diyor. Business Coaching Akademi Kurucu Ortağı Tuna Aktuna ve ekip arkadaşları ile birlikte, Business Coaching Akademi Koçları olarak o düşünceleri, beklentileri dışarı çıkarmaya destek olduklarını anlatan Emiroğlu; başka alternatiflerin neler olabileceğine, önünde hangi engellerin durduğuna, onları aşmanın kişi ve kurumlara neler getirebileceğine yönelik çalışmalar yaptıklarını açıklıyor.

Lead Now! programını sunuyor

Kurum kültürü için kurumu oluşturan departmanların, iç ve dış tüm paydaşların ortak bir bilince sahip olmasının önemli olduğunu belirten Emiroğlu, “Bu bilinç düzeyi her şeyden önce esnekliğe dayanmalı ve günümüz VUCA dünyasının gerektirdiklerini barındırmalıdır. Diğer yandan yaratılması yıllara dayanır ve şirketler ne kadar küçükken başlarsa, o ölçüde hızlı sonuç alırlar” diyor. Business Coaching Akademi’nin dünyanın sayılı eğitim ve koçluk şirketlerinden olan Stewart Leadership’in Türkiye bölge temsilcisi ve çözüm ortağı olduğu bilgisini paylaşan Emiroğlu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Stewart Leadership, Fortune 500 şirketlerinin birçoğu ile 40 yıldan fazladır çalışıyor. Bizler Business Coaching Akademi olarak, onların dünya çapındaki tecrübesini ülkemiz ve çevre ülkelere getirerek, en önemlisi de bizim yerel kültürümüzle harmanlayarak liderlik ve koçluk programları düzenliyoruz. Amerikan Ulusal Mükemmellik Ödülü kazanmış, ‘Lead Now!’ programımız ile kurum yöneticilerini Uluslararası Liderlik Sertifikasyonu ile donatıyoruz. Koçluk kavramı bir yolculuktur. Daha çok içimize doğru yaptığımız bu yolculukta, kişiler ve kurumlarla birlikte ilerliyoruz.”

Executive koçluğa talep arttı  

Business Coaching Akademi’nin diğer uzmanlık alanlarından birinin takım koçluğu olduğunu ifade eden Emiroğlu, bu konuda başta ORSC (Organization&Relationship System Coaching) araçları olmak üzere, başka araçları da kullanarak kurumlarda çalışan takımların ortak hayallerini yaratmalarına ve ona ulaşmalarına destek olduklarını anlatıyor. Emiroğlu, günümüz dünyasında takım kavramı ile ulaşılabilecek noktaların, kişilerin tek tek ulaşabilecekleri yerlerin çok ötesinde yer aldığını kaydediyor. Diğer yandan, pandemi sürecinin executive koçluğa olan talebi artırdığını belirten Emiroğlu, “Araştırmalar, bu talebin artmaya devam edeceğini söylüyor. Bugün kendi ofisimizden, Amerika’dan Güney Afrika’ya ve Kazakistan’a ulaşan coğrafyalardaki üst düzey yöneticilerle executive koçluk seansları düzenleyebiliyoruz. Ayrıca Uluslararası Liderlik Sertifikasyonu yanında, akademimizde farklı sertifika programları da açmayı planlıyoruz” diyerek sözlerini noktalıyor.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.