Finansal kiralama ile ekipman yatırımlarınızı kolaylaştırın

Finansal kiralama leasing, yatırımcılara düşük KDV avantajıyla üretim ekipmanlarını finanse etme imkanı sunarak, üreticilerin ve ihracatçıların kalkınmasını destekleyen bir finansman yöntemidir. DenizLeasing Genel Müdürü Burak Koçak, leasing avantajlarına değinerek sorularımızı yanıtladı.

Finansal kiralama ile ekipman yatırımlarınızı kolaylaştırın
kobiaktuel
kobiaktuel
05 Eylül 2023 Salı 00:30

Leasingin, klasik kredi yöntemlerine göre avantajları nelerdir ve neden pek çok işletme leasingi tercih etmektedir?

Leasing diğer bir deyişle finansal kiralama, büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar için elverişli bir finansman yöntemi olarak değerlendirilmektedir. Özellikle, klasik kredi yöntemleri ile kıyaslandığında, finansal kiralama işlemlerinin devlet tarafından bazı noktalarda destek ve teşvik alması, şirketlerin Banka kredi limitlerinin bu işlemlerden etkilenmemesi ve bu sayede firmaların kapasite arttırımı, ürün gamını çeşitlendirmek, yeni teknoloji, verimlilik artışı vb. tüm yatırımlarını Leasingle finanse edebilirken, banka limitlerini de işletme sermayesi ihtiyacı için kullanabilmelerini sağlayan bir finansman yöntemidir. Destek ve teşvikleri kısaca özetlemek gerekirse; bildiğiniz üzere, 7 Temmuz 2023 tarihli Resmî Gazete’ de yayımlanan 7346 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan %18’lik genel KDV oranı %20’ye, %8’lik KDV oranı da %10’a yükseltildi. Leasing ile finanse edilen özellikle üretici ve ihracatçıları ilgilendiren CNC tezgahları, tekstil makinaları, forklift gibi ekipmanlardaki, çiftçileri ilgilendiren biçerdöver, pamuk toplama gibi hasat ekipmanlarındaki, inşaat sektöründeki iş makinelerindeki Leasingle finanse edildiğindeki  %1 KDV avantajı devam ediyor. Bu da ülkemizin kalkınmasında çok önemli rol oynayan üreticilerimiz ve ihracatçılarımız için çok önemli bir fırsat olarak değerlendirebiliriz. Ek olarak, %1 KDV’li ekipman gruplarında müşterilerimiz ihracatçı olup olmamalarından bağımsız yabancı para kredi kullanımı gerçekleştirebilmektedirler.

Müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli sektörlere yönelik hangi özel çözümleri bulunmaktadır?

Deniz Finansal Kiralama A.Ş olarak, ülkemizin ekonomik gelişimine katma değer sağlayan ihracatçı ve üretici firmaların ihtiyaçlarını finanse etmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Buna ek olarak,sektörde öncü olduğumuz ve uzmanlaştığımız alanların başında yenilenebilir enerji finansmanı ve operasyonel kiralama yer alıyor. Yenilenebilir enerji tarafında, piyasaya yönelik olarak geliştirilen modeller ile projelerin sadece finansmanını değil, aynı zamanda teknik, hukuki ve operasyonel olarak da destek sunarak doğru projeye, doğru iş modeliyle fon ayırmak konusunda da destek oluyoruz. Özellikle, sürdürülebilirliğin öneminin arttığı günümüzde müşterilerimizin yenilenebilir enerji yatırımları ve dönüşümlerini leasing aracılığıyla finanse ederek ülke kaynaklarını sürdürülebilir yatırımların finansmanında kullanmayı destekliyoruz. Operasyonel kiralama açısından ise, sektörde öncü olan DenizFilomarkamız ile hizmet sağlıyoruz. Bu ürünümüzle müşterilerimizin uzun dönem filo kiralama ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Böylece, müşterilerimizin hem araç taleplerini karşılıyor hem de satış öncesi ve sonrası verdiğimiz hizmet ile zaman maliyetinden tasarruf etmelerini sağlıyoruz. Filo kiralama hizmetimiz kapsamında satış sonrası süreçte de bakım, onarım, hasar, lastik değişimi, sigorta, yedek araç tedariki gibi konularda müşterimizin yükünü hafifletiyor ve iş sürekliliğinin sekteye uğramasına engel oluyoruz.

Yenilenebilir enerji finansmanı ve operasyonel kiralama dışında sektörde ilk olma özelliği taşıyan “Sermayem Aracım” ürünümüz ile özellikle Kobilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledik. Sermayem Aracım ürünümüz ile müşterilerimize kendi aracını değerinde DenizFilo’ya satma ve aynı aracı akabinde kiralama imkanı sunuyoruz. Bu ürün ile müşterimizin nakit ihtiyacını masrafsız, kredisiz karşılayarak ticari faaliyetlerine kesintisiz devam etmesini sağlıyoruz.

Leasing süreçleri, işletmelerin operasyonel verimliliğini artırmak için önemli bir araç olabilir. Bir leasing sözleşmesi yaparken, işletmelerin dikkat etmesi gereken temel noktalar ve riskler nelerdir?

Leasing süreçleri, özellikle zaman maliyetini azaltıyor ve işletmelerin insan kaynağını daha verimli kullanmasına olanak sağlıyor. Leasing ile yapılan işlemlerde, işletmelerin üzerindeki ithalat işlemleri, yatırıma ilişkin mevzualar, satıcı ile süreç yönetimi gibi operasyonel yükleri Deniz Finansal Kiralama A.Ş. olarak müşterimiz adına bizler yürütüyoruz.Teklif alınan andan itibaren satış sonrası süreçler de dahil olmak üzere tüm süreçte şirketimizin konusunda uzmanlaşmış kadrosu uçtan uca müşteri memnuniyetini sağlama mottosu ile hizmet veriliyor.Bu sayede müşterilerimiz, iş gücü kaybı yaşamadan ihtiyaç duydukları finansmana doğru bir şekilde erişme imkanına sahip oluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.