Lenovo olarak, 2024’te Servis ve Çözüm firması olma hedefine odaklandık

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu 2024 hedeflerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Lenovo’nun Servis ve Çözüm firması olmasını sağlarken Yapay Zeka, Güvenlik Çözümleri ve Sürdürülebilirlik konularında son kullanıcılara daha iyi hizmet vermeyi, Türkiye’nin teknoloji ile kalkınmasına ve KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkıyı önceliklendireceklerini dile getirdi.

Lenovo olarak, 2024’te Servis ve Çözüm firması olma hedefine odaklandık
kobiaktuel
kobiaktuel
04 Ocak 2024 Perşembe 22:23

HANTALOĞLU, 2023 yılı itibarı ile Lenovo olarak dünyada ve Türkiye’de Servis ve Çözüm firması olma yolunda ciddi adımlar atmaya başladıklarını, organizasyon yapısını da değişikliklere Lenovo’yu Servis ve Çözüm firması olma yolunda seferber ettiklerini dile getirdi ve “Lenovo Türkiye olarak bilgisayar pazarında son üç yıldır liderliğimizi sürdürdük. 2023 performansımızla bu başarımızı dördüncü yıla taşıyacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Emre Hantaloğlu, Lenovo’nun gelecek vizyonuna ilişkin şunları paylaştı:

Lenovo olarak, "Herkes için Yapay Zeka" birleştirici vizyonu kapsamında yapay zeka inovasyonlarına 1 milyar dolar daha yatırım yapacağımızı duyurduk. Sektörde öncü yapay zeka teknolojisini her büyüklükteki şirketlere sunma planımız bulunuyor. Lenovo olarak, hibrid bir yaklaşımla dünya genelindeki müşterilere güçlü, özelleştirilmiş, ölçeklendirilebilir ve enerji verimliliğine sahip yapay zeka sağlamak için yapay zekaya hazır ve yapay zeka için optimize edilmiş yeni nesil altyapı üzerinde çalışıyoruz. Yeni hibrid yapay zeka çağında işletmeler, sahip oldukları verilerin gücünden, verilerin oluşturulduğu her yerde yararlanırken yapay zeka bulutun ötesine genişleyip en uç noktadaki cihazlara gerçek zamanlı bir biçimde sunularak akıllı dönüşüme giden yol basitleştirilecek.

Geleceğin teknolojilerinde öne çıkan trendlere yatırımı sürdüreceğiz

Geleceğin teknolojilerine baktığımızda, nesnelerin interneti, yapay zekâ ve veri analitiği kavramlarının daha da ön plana çıkacağını görüyoruz. Dünya Ekonomik Forumu’nun araştırmalarına göre, önümüzdeki 10 yıl içinde dijital teknolojilerin yarattığı ekonomik değerin 100 trilyon doları aşması bekleniyor. Lenovo olarak daha akıllı teknolojilere ve inovasyona odaklanırken yapay zekâ yatırımlarını sürdürüyor. Önümüzdeki yıllarda AR, VR, Supercomputing, yapay zekâ ve 5G’nin daha fazla hayatımıza gireceğini ve yaygınlaşacağını düşünüyoruz. ISG olarak müşteri deneyimini iyileştiren ve onları güçlendiren yenilikçi teknolojilere yatırım yapmayı sürdürüyoruz.

Sürdürebilirlik çalışmaları dünyanın dikkatinde

Lenovo, Boston Consulting Group tarafından yayınlanan 2022 raporunda “En Yenilikçi Şirketler” arasında ve “Engelli Eşitlik Endeksi” listesinde üst üste ikinci yılında “Engelli kapsayıcılığı açısından en iyi iş yeri” olarak yer almıştı. Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi listesine ve sürdürülebilir üretim ve iş modellerini odağına alan, Corporate Knights'ın “Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Şirket” listesine de girdik.Lenovo olarak daha sürdürülebilir bir gelecek için son 10 yıldır emisyon hacimlerini azaltma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2050 yılında NET-ZERO karbon emisyon hedefine ulaşmayı öngörüyoruz.

2024’e başlarken

Hedeflerimizin başında Lenovo’nun Servis ve Çözüm firması olmasını sağlarken Yapay Zeka, Güvenlik Çözümleri ve Sürdürülebilirlik konularında son kullanıcılara daha iyi hizmet vermek, ülkemizin teknoloji ile kalkınmasına ve KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlamak geliyor. 2024’te yapay zeka temelli inovasyonlar ve "Herkes için yapay zeka" vizyonumuz ile global seviyede bu alanda 1 milyar dolar daha yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Lenovo daha sürdürülebilir bir gelecek için son 10 yıldır emisyon hacimlerini azaltma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyor. 2050 yılında NET-ZERO karbon emisyon hedefine ulaşmayı ön görüyor. Lenovo olarak geniş ürün portföyümüz sayesinde tablet ve oyun bilgisayarları kullanan tüketicilerden en güçlü süper bilgisayar kullanan büyük özel ya da kamu kuruluşlarına kadar hizmet verme imkanımız bulunuyor. Tüketici, KOBİ ve Kurumsal segmentlerinin tümünde bu yıl da pazar liderliğini hedefliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.