Teknosa, araçta teslimat hizmetini yaygınlaştıracak

Müşterilerini diledikleri her an, her yerden teknoloji ihtiyaçlarıyla buluşturan Teknosa, çok kanallı stratejisiyle büyümeye devam ediyor.

Teknosa, araçta teslimat hizmetini yaygınlaştıracak
kobiaktuel
kobiaktuel
07 Kasım 2020 Cumartesi 15:12

Teknosa, web’de ödeme yapıp aynı gün mağazadan ürünü teslim alma, araçta teslimat gibi uygulamalarla müşterilerine kolaylıklar sağlıyor.

Türkiye’de son teknoloji ürünlerine herkesin kolaylıkla erişmesi için kapsamlı hizmetler sunan Teknosa, hizmet kalitesi ve yenilikçi uygulamalarıyla fark yaratıyor. 2003 yılında perakendede online kanalların henüz yaygınlaşmadığı bir dönemde Teknosa.com’u hayata geçirdiklerini dile getiren Teknosa CEO’su Bülent Gürcan Son yıllarda dijital dönüşüm ve şirketimizin yeni dünyaya tam entegrasyonu için çalışmalarımız daha da hız kazandı. Müşterilerimizi diledikleri her an, her yerden teknoloji ihtiyaçlarıyla buluşturmamıza imkan sağlayan omni-channel (çok kanallı) stratejimizin çok önemli bir parçası olan Teknosa.com’un alt yapısını, ürün çeşitliliğini ve hizmetlerini sürekli geliştirmeye devam ediyoruz. Teknosa.com, geniş ürün yelpazesi, güvenilirliği ve sunduğu deneyimle büyüyor” diyor. Gürcan, son yıllarda özellikle dijitalleşme, veri analitiği, omni-channel ve e-ticaret alanına yaptıkları yatırımların, müşterilere erişmeye, onların beklentilerini anlamaya ve buna uygun çözümler hayata geçirmeye imkân verdiğini; yeni durumlara, gelişmelere hızla adapte olma kabiliyeti sağladığını anlatıyor. Gürcan, “Sitemizde, müşterilerimizin web’de ödeme yapıp aynı gün mağazadan ürünü teslim alması gibi kolaylık ve hız sağlayan hizmetler öne çıkıyor. Yaygın mağaza ağımız sayesinde, ürünü hangi kanaldan alırsanız alın, hızlı teslimat, iade, değişim imkânları sunuyoruz” ifadelerinde bulunuyor.

Hızlı teslimat

Pandemi ilk başladığında, tedarik zincirinde olası sıkıntıları da hesaba katarak planlamalara başladıklarını aktaran Gürcan, stokların durumu ve üretimdeki kesintilerin uzun sürmemesi nedeni ile ürün ve tedarik konusunda önemli bir problem yaşamadıklarını belirtiyor. Gürcan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Veri analitiği kabiliyetlerimizi kullanıp zorlu dönemde müşterilerimizin değişen beklenti ve ihtiyaçlarını analiz ederek, fark yaratan hizmet ve uygulamaları hayata geçirdik. Herkesin artan teknoloji ihtiyaçlarıyla bir an önce buluşması için hızlı teslimatta önemli bir fark yarattık. Teknosa.com ve Teknosa mobil uygulamaları üzerinden yapılan alışverişlerde ‘bugün sizde’ ve ‘yarın sizde’ teslimat tiplerini 48 ilde yaygınlaştırarak, tüketicilerin artan teknoloji ihtiyaçlarına hızla erişmesini sağlıyoruz. Müşterilerimize siparişlerini daha hızlı ulaştırmak için mağaza stoklarından ürün gönderimleri yapıyoruz. Araçta teslimat hizmetini devreye aldık.  Müşterilerimiz online alışverişlerinde mağazaya girmeden, mağaza ile anlaştığı teslimat/otopark noktasından ürününü teslim alabiliyorlar. Türkiye’de 11 ilde 19 mağazada hayata geçirdiğimiz araçta teslimat hizmetini, tüketicilerden gelecek talep doğrultusunda geliştirip, diğer mağazalara da yaygınlaştırmayı planlıyoruz.”

Online cirosu 559 milyon TL’ye ulaştı

Teknosa olarak, pandemi sürecinde e-ticaret kanalındaki performanslarını ikiye katladıklarını ifade eden Gürcan, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiye rağmen, yükselen performanslarını sürdürdüklerini söylüyor. Yılın ikinci çeyreğinde 955 milyon TL’lik ciroya ve 27 milyon 500 bin TL esas faaliyet kârına ulaştıkları bilgisini veren Gürcan, bir önceki yılın aynı dönemine göre e-ticarette yüzde 580’lik rekor büyüme elde ettiklerini kaydediyor. Gürcan, sözlerini şöyle noktalıyor: “Haziran ayında mağazalarımızın açılması da güçlü sonuçlara önemli katkı sağladı. Sonuç olarak, yılın ilk altı ayında toplam ciromuz, geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla yüzde 8,7 artış göstererek 2 milyar 4 milyon TL’ye ulaştı. 2020 ilk 6 ayda, online ciromuz 559 milyon TL’ye ulaşarak geçen seneye göre yüzde 367 arttı. Teknosa olarak, çoklu kanalda kesintisiz, en kapsamlı deneyimi sunarak sağlıklı büyümeyi ve yükselen performansı sürdürmeyi hedefliyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.