Moka POS ile KOBİ’lerin tahsilat süreçleri kolaylaşıyor

SMS ve e-mail ile ödeme alma, kart saklama, tekrarlayan ödeme gibi hizmetler sunan Moka, terzi usulü projelerle ihtiyaca yönelik çözümler de geliştiriyor

Moka POS ile KOBİ’lerin tahsilat süreçleri kolaylaşıyor
kobiaktuel
kobiaktuel
04 Aralık 2020 Cuma 03:49

Şirket, Moka POS çözümüyle KOBİ’lere nakit yönetimlerinde avantajlar sağlıyor.

Mobil ve online ödeme çözümleri üreten Moka, BDDK’dan ödeme kuruluşu lisansını almış bir finansal teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Şirket; SMS ve e-mail ile ödeme alma, kart saklama, tekrarlayan ödeme, pazaryeri gibi çözümler sağlıyor. Sundukları çözüm ve hizmetlerle ilgili bilgiler paylaşan Moka Ödeme Kuruluşu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Selim Güsar, “Hazır ödeme ekranlarımız ile hemen ödeme alınabiliyor. Terzi usulü projelerle tamamen müşterilerimizin ihtiyacına yönelik çözümler de geliştirebiliyoruz.  Bunlara ek olarak su, elektrik, doğalgaz gibi faturaların ödemesine aracılık ettiğimiz Moka Fatura çözümümüz mevcut. Moka Fatura ile kurumsal faturaları ödeme hizmetini veriyoruz” diyor.

Tüm banka kartlarından tahsilat imkanı

Moka olarak, firmalara düşük maliyetli çözümler sunduklarını kaydeden Güsar; aylık, yıllık veya giriş ücreti tahsil etmediklerini, tamamen online başvuru süreci ile ertesi gün ödeme imkanı sağladıklarını anlatıyor. Güsar, “KOBİ’ler için nakit yönetimi ihtiyacının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Moka olarak KOBİ’lerin ödemelerini ertesi iş günü hesaplarına yatırarak KOBİ’lere nakit yönetimlerini yapabilmeleri için destek oluyoruz. KOBİ’ler Moka POS kullanarak tek bir sözleşme ile Türkiye’deki tüm banka kartlarından ödeme kabul edebiliyorlar, ayrıca tüm banka kartlarından gelen ödemeleri de tek banka hesabında yönetebiliyorlar. Üye iş yerleri tek bir sözleşme ile kredi kartlarına hem tek çekim hem de 12 aya kadar taksit imkanı sağlayabiliyorlar” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Güvenli bir hizmet

Güvenlik altyapılarıyla ilgili de açıklamada bulunan Güsar, tüm ödemelerin kurum içinde geliştirilmiş olan kural tabanlı ‘sahtecilik/dolandırıcılık izleme modülü’ tarafından takip edildiği bilgisini veriyor. Çok riskli bulunan bazı ödemelerin bu modül sayesinde gerçekleşmeden reddedildiğini, bazıları içinse detaylı inceleme yapılmak üzere uyarı üretildiğini ifade eden Güsar, şu bilgileri veriyor: “Sahtecilik/dolandırıcılık izleme modülüne ek olarak, sahtecilik/dolandırıcılıkla etkin bir şekilde mücadele ediliyor. Diğer yandan, uluslararası kart kuruluşları tarafından zorunluluk hâline getirilmiş olan PCI-DSS (Payment Card Insustry – Data Security Standarts) yerinde denetim uyumluluğu 2020 yılı için tamamlanmış olup, uygulama gereği her yıl yenileniyor.”

Yüzde 30 büyüdü

Bu yıl Moka POS tarafında yaklaşık yüzde 30 büyüme gerçekleştirdiklerini dile getiren Güsar, Fatura Ödeme tarafında ise yüzde 55 seviyesinde büyüme yakaladıklarını aktarıyor. 2020 itibariyle 15 bini aşkın üye iş yerine Moka POS ile ulaştıklarını ifade eden Güsar, bunun yanı sıra bine yakın Moka fatura temsilciliğinin bulunduğu bilgini veriyor. Güsar, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sanal POS işlem hacmimiz 600 milyon TL, Fatura Ödeme Merkezi işlem hacmimiz ise 250 Milyon TL seviyesinde. Rakamların da desteklediği üzere, yükselen bir ivme ile faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2021’in Moka için gerçek anlamda bir atılım yılı olmasını planladık. Öncelikle donanım ve yazılım altyapımızı güçlendirmek birinci önceliğimiz olacak.”

Ticaret hacmi yüzde 65 büyüdü

Pandeminin de etkisiyle, 2020 yılının ilk 6 ayında toplam ticaret hacminin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 65 büyüyerek 91 milyar 700 milyon TL’ye ulaştığını söyleyen Güsar; ödeme yöntemlerinde havale/EFT’nin yüzde 32.7, kapıda ödemenin ise yüzde 4’lük bir paya sahip olduğunu kaydediyor. Güsar, “Fintech’ler bu hacmin yüzde 8 ila yüzde 10’unu gerçekleştiriyor. Pandemi süresinde Türkiye’de 5 milyonun üzerinde ilk defa elektronik ticarette online işlemlerde kullanılan kredi kartı oldu. 2021 itibariyle bu payın yüzde 10 ila yüzde 15 seviyelerine çıkmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini noktalıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.