Platin Bilişim’den veri koruma odaklı uçtan uca hizmet

Pandemi sürecinde siber saldırıların sayısı hızla yükseldi. Siber güvenlik ve veri güvenliği çözümlerine yatırım yapmak daha önemli hâle geldi.

Platin Bilişim’den veri koruma odaklı uçtan uca hizmet
kobiaktuel
kobiaktuel
03 Ekim 2020 Cumartesi 23:39

Uçtan uca güvenlik ve veri koruma çözümleri sunan Platin Bilişim, hizmetlerini geliştirecek teknolojilere yatırımlarını sürdürüyor.

Platin Bilişim, 360 derece siber güvenlik ve veri koruma çözümlerini; güçlü teknik kadrosu, kurulum, işletim, bakım ve danışmanlık hizmetleri ile birlikte sunuyor. Platin Bilişim olarak, sektördeki diğer firmalara göre daha butik ve tamamen güvenlik ve veri koruma odaklı uçtan uca hizmet verdiklerini dile getiren Platin Bilişim Genel Müdürü Ayhan Bamyacı, “Bu noktada güvenlik ve veri koruma altyapımızı güçlendirecek ürün ve hizmetlere yatırım yaparken, bünyemizde barındırdığımız teknik kadroyu da genişletmeye ve geliştirmeye önem veriyoruz. Yatırımlarımızı her geçen gün daha da arttırıyoruz. Güvenlik tüm boyutları ile ele alınması gereken bir konu. Bu alandaki teknolojiler ise çok hızlı gelişiyor. Siber saldırganların atakları, her geçen gün daha da komplike hâle geliyor. Bu yüzden güvenlik zafiyetlerini çözebilecek yeni teknolojileri her daim takip ediyor, bu doğrultuda ürün ve hizmetlerimizi geliştirecek teknolojilere ve nitelikli insan kaynağına ise sürekli yatırım yapıyoruz” diyor.

Güvenlik çözümlerine ilgi arttı

Pandemi sürecinin, küresel anlamda her sektörü etkilediğine ve iş yapış biçimlerini değiştirdiğine değinen Bamyacı, artık uzaktan çalışmanın hayatın bir rutini hâline geldiğini söylüyor. Bu süreçten sonra,  evden çalışma sisteminin devam edeceğini ve kalıcı bir şekilde önem kazanacağını düşünen Bamyacı, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Öte yandan pandemi ile beraber güvenlik çözümlerine ilgi daha da artı. Kurumlara yönelik siber saldırıların sayısının hızla yükselmesi bu alanda yatırımı zorunlu kıldı. Yeterli güvenlik tedbirleri alınmadan internete açık hale getirilen sistemler, siber saldırganların ana hedefi hâline geldi.”

Bulut tabanlı çözümler tercih edilmeli

Pandemi döneminde artan fidye yazılımlara karşı verileri daha dikkatli korumak gerektiğinin altını çizen Bamyacı; eskiden bu tehditi ortadan kaldırmak için virüs programlarının yeterli olduğunu, fakat artık fidye yazılımların da davranışlarının değiştiğini anlatıyor. Bamyacı, “Verilerin yedekleri alınsa dahi yedeklenen alanın da artık şifrelendiği tespit ediliyor. Bu verilerin bazı teknolojilerle hem ana hem de yedeğinin de korunması gerekiyor. Bu anlamda Veritas NetBackup ürünü ile müşterilerimizin güvenliğini sağlıyoruz” diye konuşuyor. Yakın dönemde yapay zekâ destekli siber güvenlik çözümlerinin daha çok rağbet göreceğini düşünen Bamyacı, “Alışılmışın dışında ekstra güvenlik önlemleri sunan bulut tabanlı tehdit zekâsına sahip ürünler daha çok öne çıkacak. Kurumlara geleceğin bilinmeyen ataklarına karşı derinlemesine savunma sağlayabilmeleri için bu gelişmiş tehditlere karşı kusursuz koruma sunan akıllı bulut sistemine sahip ürünleri tercih etmesini öneririz” ifadelerinde bulunuyor.

Karar süreci hızlanacak

Önümüzdeki süreçte, ana trend teknolojilerin önemini koruyacağını belirten Bamyacı, bunun yanı sıra giyilebilir teknolojilerin de ön plana çıkacağını dile getiriyor. Bamyacı, “Pek çok alanda teknolojinin insanları destekleyici ve zaman kazandırıcı bir etkisi olacak. Ayrıca insan faktörü ile gözden kaçabilecek önemli hususların da yapay zekâ gibi teknolojileri ile ortadan kalkacağını ve hata payını sıfırlayarak doğru analiz ile karar sürecini hızlandıracağını düşünüyorum” diyerek sözlerini noktalıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.