Şirketler bulut yazılımlara yatırım yapacaklar

Pandemi sonrasında tüm şirketlerdeki çalışma modeli ve İK yapılanmaları hızla değişti. Yapay zekâ teknolojileri, İK süreçlerine daha yoğun entegre oldu ve dijitalleşme hız kazandı.

Şirketler bulut yazılımlara yatırım yapacaklar
kobiaktuel
kobiaktuel
10 Kasım 2021 Çarşamba 16:53

Bu durum, en çok çalışma modeli üzerinde etkilerini gösterdi. İş hayatının yeni normali, şüphesiz esnek çalışma” diyen Oxygen Consultancy Genel Müdürü Zeynep Doğrul Aşar, teknolojinin İK süreçlerinde yoğun kullanımının pandemiyle birlikte şirketlerde zorunlu olarak daha da hız kazandığını belirtiyor. Aşar, sözlerine şöyle devam ediyor: “Günümüz şartlarında pek çok konuda yaşanan belirsizlik sebebiyle İK’nın doğru şekilde yönetilmesinin en kritik gündem konularından biri olduğunu söyleyebiliriz.  Zoom ve Microsoft Teams gibi araçlar bu süreçte kritik öneme sahip olmakla beraber, İK’nın çalışan verilerine anlık olarak erişmesi ve buna göre karar alması için şirketler, bulut yazılımlara da yatırım yapacaklar. Global ve büyük şirketlerde genellikle var olan çalışan memnuniyetini ölçmek için ayrıca geri bildirim sistemleri kurulması ve ölçülmesi her şirketin İK süreçlerinde yer alacak.  Daha çok bilgi teknolojileri, proje yönetimi ve satış birimlerinde karşımıza çıkan çevik çalışma kültürü de gelecekte İK’nın odaklandığı konulardan biri olacak. İK’nın analitik tarafı gelişecek, stratejik İK anlayışı ve iş yapış biçimleri gelişecek.” İK’nın şirketlerin hedeflerine ulaşmasında çok daha önemli bir alan olacağını vurgulayan Aşar, “İşe alım tarafındaki trendlere bakarsak, yapay zekâ teknolojilerinden sadece işe alım sürecinde değil, çalışanın oryantasyon süreci, performansının değerlendirilmesi gibi İK’nın diğer alanlarında da yararlanılıyor. İlerleyen yıllarda yapay zekâ uygulamalarının çok daha fazla karşımıza çıktığına şahit olacağız” diyerek sözlerine son veriyor

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.