Dijital DNA’mızı İnşa Etmek


Özgenur Reyhan Güler

Özgenur Reyhan Güler

Okunma 08 Nisan 2020, 12:24

Otomasyon, yapay zekâ ve dijital teknolojilerin yanı sıra yaptığımız işlerin içeriği, çalışma şeklimiz ve başarılı olmamız gereken yetkinlikler sürekli değişiyor. Sürdürülebilir büyüme için bu hızlı dönüşüm dalgasını yakalamak son derece önemli hâle geldi.

Teknolojilerin sadece insanların yapabileceğini düşündüğümüz şeyleri yapmakla kalmayıp aynı zamanda bunları her gün insanlardan daha iyi yapabildikleri yeni bir dijital çağın eşiğinde bulunuyoruz. Fiziksel robotlar yıllardır kullanılmasına rağmen, şimdi çeşitli endüstrilerdeki hizmet faaliyetlerinde kullanılan, ekonomik büyümeyi arttıran, yeni meslekler yaratan ve yaşam standartlarını iyileştiren daha esnek, daha güvenli ve daha az maliyetli robotlar görüyoruz.

Dünya Ekonomisinin Yüzde 50'sini Etkileyebilecek

Global ölçekte mevcut otomasyon, yapay zekâ ve dijital teknolojilerin benimsenmesinin dünya ekonomisinin yüzde 50'sini etkileyebileceğini biliniyor. Küresel olarak bu oran 1 milyar 200 milyon çalışan ve 14 trilyon 600 milyar dolar maaş ödemesine eşdeğerdir.  Bu bağlamda, farklı sektörler için değişen etkiler görebiliriz. Örneğin, daha fazla insanın eğitim teknolojisi ile eğitime erişimi var ve dersler daha unutulmaz ve etkileyici hâle geliyor. En iyi eğitim sistemlerinde, öğretmenlere en son dijital çözümlere ve tekniklere ayak uydurmaları için sürekli eğitim veriliyor. Sağlık hizmetlerinde yapay zekâ, bazı hastalıkları doktorlardan daha iyi teşhis edebiliyor. Örneğin, derin öğrenme temelli evrimsel sinir ağları, sadece görsel inceleme yoluyla kanserli cilt lezyonlarını tespit etmede dermatologlarla rekabet ediyor. Robotlar uzman cerrahlardan daha hassas bir şekilde kesebiliyor ve hasarı daha da azaltabiliyor. Benzer şekilde, perakende sektöründeki tüketiciler şeffaflığı hızlandırmaya, erişim kolaylığına ve teslimatı hızlandırmaya yardımcı olan çevrimiçi platformlardan yararlanıyorlar. Afrika ülkelerinde teslimatlar, ülkenin herhangi bir yerinde temel ürünler sunmak için 15 dakika içinde insansız hava araçlarıyla yapılıyor. Altyapı ve çevreye gelince, enerji yönetimini geliştirmek için sensörler ve veri analitiği kullanan akıllı binalar görüyoruz. Örneğin; Veri merkezlerinde kullanılan yapay zekâ teknolojisi klima kullanımında yüzde 40 tasarruf sağlıyor. Pekin'de hava kalitesi sensörlerinin kurulumundan sonra hava kirliliği oranı yüzde 20 oranında azaltıldığı görüldü. Otomasyon, iş yerlerindeki tehlikeleri, konut maliyetlerini azaltabiliyor ve tüketicilere sayısız fayda sağlayabiliyor.

Yeni Yetkinlikler Geliştirilecek

McKinsey & Company’nin 2020 raporuna göre Türkiye’de mesleklerin sadece yüzde 2’sinin tamamen otomasyonu mümkün. Otomasyon ve dijitalleşmenin etkisiyle, 2030 yılına kadar 7 milyon 600 bin işin kaybetme potansiyeli var. Rapora göre, dijitalleşmenin verimlilik ve ekonomik büyüme ve sosyal değişimler üzerindeki etkileriyle 2030 yılına kadar 8 milyon 900 bin yeni iş yaratılabileceği tahmin ediliyor. Buna ek olarak, şu anda mevcut olmayan mesleklerde, özellikle teknoloji ile ilgili alanlarda, yeni 1 milyon 800 bin yeni iş yaratılabileceğini görüyoruz. Dijital hizmet tasarımcıları, sürdürülebilir enerji uzmanları, siber güvenlik uzmanları ve yapay zekâ destekli sağlık teknisyenleri gibi yeni roller bekliyoruz. Son durumda, 2030 yılına kadar 3 milyon 100 bin net iş büyüme potansiyeli var ve toplam 36 milyon 400 bin işgücü gereksinimi bekleniyor. Gelecekteki dijital yetkinlikler, ileri bilişsel yeterlilikler, sosyal yeterlilikler ve teknoloji yeterlilikleri olarak dikkat çekiyor. Mevcut işlere devam ederken teknolojiden yararlanan Türkiye'nin dijital DNA’larını inşa ederken yeteneklerini dönüştürmesi için işgücünde yer alan yeni yetkinlikler geliştirmesi gerekiyor. Bu anlamda küçük ve büyük işletmelerin yanında tüm paydaşların, bireylere işgücüne katılmak için gerekli yetkinlikleri kazandırmaları için olanak sağlamaları önemlidir. Bu sayede yetenek dönüşümü yolculuğu Türkiye’yi güçlü potansiyeline ulaştıracaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.