Dijital dönüşüm faaliyetleri büyük bir hızla gelişiyor.
Tüm işletmeler bu dönüşümün dışında durarak hayatta kalmanın mümkün olmadığının farkında. Bu dönüşüm sürecinde başarılı projeler gerçekleştirmenin sırrı ise; kendi ihtiyaçlarımıza uygun teknoloji ve ürünlere yatırım yapmak, yetkin kadrolarla çalışmak,uluslararası proje yönetimi yaklaşımlarını ve proje yönetim metodolojilerini etkin şekilde uygulamakta saklı.
FortuneInsight'ın yaptığı araştırmaya göre, 2020 yılında, dünya dijital dönüşüm pazarı büyüklüğü 737,9 milyar dolar idi. Pazarın 2028 yılına kadar 3.546,8 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Pek çok firma dijital dönüşüm odaklı projelerini öncelikli hale getirdi.Dijital dönüşüm, sadece mevcut süreçlerimizde son teknoloji dijital araçlar kullanmak değil, tüm iş süreçlerini ve üretim sistemlerini dijital teknolojiler ve yapay zekâ kullanarak yeniden yapılandırmaktır. Daha akıllı süreçler, daha akıllı ürünler ve daha akıllı hizmetler.
Forbes'un araştırmasına göre, dijital dönüşüm girişimlerinin yüzde 70'i başarısız oluyor.Bu dönüşümde başarının anahtarı stratejik planlama, detaylı iş planları, stratejilere uygun iş süreçlerinin tasarlanması ve ihtiyaca uygun, doğruyazılımlara yatırım yapmak. Diğer önemli konu ise yeterli donanımda ve yetkinlikte kadrolarla çalışmak.Akıllı süreçler tasarlanması ve süreçlerin etkin yönetilmesi dediğimizde ERP-kurumsal kaynak planlama yazılımları en önemli araç olarak karşımıza çıkıyor.
ERP projelerinde ana amaç süreç verimliliklerini arttırmak, maliyetleri doğru ve zamanında ölçüp aksiyon alabilmek, kaynak kullanımını optimize etmek ve karlılığı arttırmaktır. Tüm proje paydaşları bir an önce sonuç almak ve somut proje çıktılarını görerek fayda sağlamaya başlamak ister. Süreç uzadığında ve çıktıların teslimatı sürecin son dönemine bırakıldığında motivasyon düşer. Pek çok yenilikçi değişim fırsatında olduğu gibi, zor ve emek isteyen ERP projelerinde de güncel proje yönetimi yaklaşımları ve metodolojilerinikullanmak proje hedeflerinin gerçekleşmesinde ve paydaş beklentilerinin karşılanmasında büyük rol oynayacaktır.
caniasERP projeleri: Yetkin kadro – Etkin proje çıktıları
IAS Business Academy Genel Müdürü Çiğdem Dönmez “Industrial Application Software (IAS) olarak, caniasERP projelerinde her projenin gereklerine göre, proje bazında veya projenin farklı fazlarında farklı proje yaklaşımlarını kullanarak hedeflenen kaynak kullanımı, maliyet ve sürede, istenen kapsamda ve gereksinimleri tam karşılayacak proje çıktılarına ulaşıyoruz” dedi.
Çiğdem Dönmez “IAS Danışmanlık, IAS Geliştirme ve IAS Akademinindeneyimli uzmanlarından oluşan yetkin proje ekipleri oluşturuyoruz. Proje üyelerini,sektörel ve proje deneyimlerine, mesleki formasyonlarına ve proje yönetimi metodolojilerindeki belgelendirilmiş uzmanlıklarına göre atıyoruz. Güncel gelişmeleri takip eden, yeni metodolojiler hakkında bilgi sahibi ve bunları projelerimize yansıtan proje ekipleri ile de etkin sonuçlara ulaşıyor ve başarılı projeler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Çiğdem Dönmez konuşmasında “Dijital dönüşümün başarılı olabilmesi için, tüm çalışanların dönüşümün faydalarına inanması ve iş birliği yapması gerektiğine inanıyoruz ve tedarikçilerimizi, müşterilerimizi, projenin tüm paydaşlarını projeye dahil edip, projeye sahip çıkmalarını ve iş birliği yapmalarını sağlıyoruz.
Özetle, dijital dönüşüm sürecinin önemli adımlarından olan ERP projelerinde başarıyı; yetkin kadrolar, ihtiyaca göre doğru seçilmiş bir ERP yazılımı ve etkin proje yönetimi ile gerçekleştiriyoruz” dedi.