İş Faktoring’den KOBİ’lere Finans ve Tahsilat Hizmetleri

KOBİ'lerin finansal gereksinimlerini karşılamaya yönelik ürün ve hizmetler sunan İş Faktoring, Tedarikçi Finansmanı ve ÇekMatik ürünleriyle işletmelerin finansmana ulaşmalarını ve tahsilat süreçlerini kolaylaştırıyor.

İş Faktoring’den KOBİ’lere Finans ve Tahsilat Hizmetleri
kobiaktuel
kobiaktuel
04 Aralık 2020 Cuma 03:44

Şirket, önümüzdeki süreçte bu ürünleriyle büyümeyi hız kesmeden sürdürmeyi hedefliyor.

Ekonomik hayatın belkemiği olan KOBİ'lerin önemi pandemi döneminde bir defa daha öne çıktı. Kurumsal ilkeler ve ihtiyatlı risk politikaları ile yönetilen KOBİ'lerin bu zor iktisadi şartlarda pozitif ayrıştığını dile getiren İş Faktoring Genel Müdürü Ömer Karakuş, Ciddi finansal sorunlarla yüzleşmek durumunda kalan firmalar da oldu. Esnek üretim koşullarına adapte olabilen ve finansal kaynaklarını ihtiyaçlarına göre çeşitlendirebilen firmalar bu dönemde daha az sorun yaşarken, KOBİ'lerin finansal gereksinimlerini yakından bilen şirketimiz, pandemi döneminde de reel kesime dönük finansal desteğini sürdürdü diyor.

Firmalara likidite yaratıyor

Uygun ve hızlı finansmana erişimin, firmaların faaliyetlerinin sağlıklı olarak yürütülmesinin ve tedarik zincirinin kesintisiz çalışabilmesinin ön koşulları arasında olduğunun altını çizen Karakuş, KOBİ'ler için kredi temini sürecinde karşılaşılan temel zorluklardan birinin, başta ipotek olmak üzere, kredi teminatı sağlanması olduğunu kaydediyor. Bu noktada, geleneksel finansman modellerinden ayrışan faktoring ürünlerinin, KOBİ'ler açısından cazip fırsatlar içerdiğini ifade eden Karakuş, “Faktoring finansmanında, firmanın yurt içi veya yurt dışı ticari alacakları finansman kaynağı oluşturuyor. Faktoringin tam da bu sebeple KOBİ ölçeğindeki firmalar için etkin bir finansal enstrüman olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda faktoring, firmaların bilançolarının aktifinde yer alan ticari alacaklarının nakde dönüştürülerek firmalara likitide yaratan, banka limitlerinin kullanımına gerek bırakmayan, firmaların ticari alacak potansiyelini finansal performansa dönüştüren bir finansman modelidir” şeklinde açıklamada bulunuyor.

Tedarikçi Finansmanı’na talep artışı

Halen etkisini sürdüren pandemi döneminde, firmalara mal ve ürün sağlayan tedarikçilerin finanse edildiği Tedarikçi Finanasmanı ürününe olan talebin artış gösterdiğini dile getiren Karakuş, “Bu artış, gerek daha büyük ölçekli alıcı firmaların gerekse genellikle KOBİ'lerden oluşan satıcı firmaların talebinden kaynaklanıyor. KOBİ'ler, kredibilitesi güçlü alıcılarını kendilerine finansman desteği sağlamaya ikna ederek, dijital platformlar aracılığıyla tedarikçi finansmanı işlemleri yapmaya başladılar. İş Faktoring olarak, bu süreçte ödeme gücü yüksek, mali bünyesi kuvvetli alıcıları Tedarikçi Finansmanı sistemine dahil etmek yönünde gayretimizi arttırarak müşteri tabanımızı genişletiyoruz” diyor. Diğer taraftan yeni koşulların gerektirdiği sistem altyapılarının güncellenmesi ve süreçlerin yeni teknolojilerle desteklenmesi yönündeki çalışmaların da hızla devam ettiğini aktaran Karakuş, sözlerine şöyle devam ediyor: “2021 yılında bu yeniliklerle birlikte müşteri sayımızı asgari yüzde 15 oranında artırmayı planlıyoruz. Diğer bir kurumsal hedefimiz ise, daha önce faktoring ile tanışmamış işletmeleri, sektörümüzün alternatif ürün ve fonlama yöntemleriyle tanıştırmak.”

Başvuru ve tahsilat süreleri kısalıyor

İş Faktoring’in KOBİ'lerin hayatını kolaylaştıran diğer bir ürününün ÇekMatik olduğunu belirten Karakuş; finansmana hızlı erişim ihtiyacı bulunan KOBİ'lerin, faturaya dayalı çekli alacaklarının iskonto edilerek finansman ihtiyaçlarını kısa süre içinde karşılayan bu ürünün yaygın şekilde kullanıldığını dile getiriyor. Karakuş, sözlerini şöyle tamamlıyor: “Sektörümüzün en temel ürünü olan çek iskontosu işlemlerini değerlendirirken yapay zekâ ve otomatik kredi skorlama modellerini kullanarak, başvuru ve tahsis sürelerini minimuma indiren bu ürünümüz ile pazardan daha büyük pay almayı hedefliyoruz. Şirketimiz; önümüzdeki dönemde de, ÇekMatik ve Tedarikçi Finansmanı ürünlerimizi yaygınlaştırmak üzere çalışmalarını sürdürecektir. Diğer taraftan, yurt dışına satış yapan ve alacaklarını garanti altına almak isteyen müşterilerimize, uluslararası muhabir ağımızın imkanları da kullanılarak, ihracat faktoringi ürünlerimizle hizmet vermeye hız kesmeden devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.