MARS, BENZERSİZ FIRSATLAR VE YENİLİKÇİ ÖZELLİKLERİYLE PREMİUM FİNANS DENEYİMİ VAAT EDİYOR

Geleceğin bankacılık deneyimlerini günümüzde sunmak üzere hayata geçtiklerini belirten MARS Kurucu Ortağı Burcu Bekdaş, Kobi Aktüel’in sorularını yanıtlayarak bilgiler verdi.

MARS, BENZERSİZ FIRSATLAR VE YENİLİKÇİ ÖZELLİKLERİYLE PREMİUM FİNANS DENEYİMİ VAAT EDİYOR
kobiaktuel
kobiaktuel
05 Aralık 2023 Salı 20:53

Şirketinizden ve faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

MARS’ı, inovatif bakış açısı ve uzun süren bir tasarım sürecinin ardından geleceğin bankacılık deneyimini bugünden sunmak üzere hayata geçirdik. Amacımız kullanıcılarımıza finansal anlamda kontrolü kendi ellerinde tuttukları, daha özgür bir deneyim yaşatmak. Bizi farklı kılan tamamen kullanıcı odaklı olmamız. Fokus grup çalışmaları yaparak kullanıcıların ne beklediğini ve ne hizmet vermemiz gerektiğini çok iyi anlayarak yola çıktık. Finans dünyasına önce kolaylıkla katılmalarını, sonra da ödemeler dünyasının olanca karmaşıklığı içinde akılcı ve prestijli kararlar vermelerini, harcamaları ve finansal kaynakları tek bir yerden kolayca yönetmelerini sağlamak istiyoruz. 

MARS için bankacılıkla ilgili tüm işlemlerin dijital ortamda gerçekleşmesini sağlayan yeni nesil bankacılık sistemi neobankların Türkiye’deki temsilcisi diyebiliriz. Kullanıcılarına tek bir uygulama ve kartla bankalardaki tüm işlemlerini yönetilebildikleri, finansal kontrolü kendi ellerinde tuttukları daha özgür bir deneyim yaşatmayı hedefleyen MARS, benzersiz fırsatlar ve yenilikçi özellikleriyle premium finans deneyimi vadediyor. MARS ile yaratmak istediğimiz ekosistemde, kullanıcılar tamamen kendilerine göre seçip, özelleştirdiği ve ihtiyaçlarına göre tasarladıkları bir evrene sahip oluyorlar.

Ürün gruplarınızdan bahseder misiniz? Portföyünüze eklenen yeni ürünler var mı? Müşterilere ne gibi kolaylık sağlıyor?

Üyelik sistemiyle çalışan MARS’ta Titanium Metal, Platinum ve Prime olmak üzere üç üyelik tipi bulunuyor. Adım adım deneyimi anlatmak gerekirse, üye olduktan sonra dijital kartınız otomatik oluşuyor. Daha sonra finansal ihtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza uygun üç ayrı üyelik modelinden birini tercih edebilirsiniz, fiziksel kart başvurusunda bulunabilirsiniz. Burada, mevcut bankacılık sisteminde olmayan aylık üyelik (subscription) modeliyle çalışıyoruz. Araştırmalar gösteriyor ki insanlar bir şeye sahip olmak yerine, ona aylık belli, düzenli ve küçük meblağları ödeyerek kullanma hakkını almayı tercih ediyorlar. Biz de bunu yapıyoruz. Bizi ayrıştıran en önemli özelliklerimizden biri Titanium Metal üyeliğimiz. Bankaların birçok ön koşulla özel müşterilerine sunduğu ve Titanium adını verdiğimiz metal kartı MARS ile erişilebilir kılıyoruz. 16 gram saf metalden, limitli sayıda üretilen Titanium Metal kartı ve hem yurtiçinde ve yurt dışında ayrıcalıklı yaşamın keyfini çıkarma fırsatı sunuyor. MARS Titanium Metal kartı almak için diğer bankalardaki mevduat zorunluluğu gibiön koşullar aranmıyor. Bu kart ile ayrıcalıklar temsil eden premium koloniler arasından seçim yapmak, süresiz MARS Miles kazanmak, lounge, fast track, özel şoför, her ay değişen gurme restoran indirimleri, ücretsiz otopark kullanımı gibi avantajlara sahip olmak mümkün. 

Müşteri memnuniyeti ve devamlılığı için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Dünyada Fransa, Almanya, Çin, Amerika ve Brezilya gibi ülkeler bu sistemde aktifti, artık Türkiye’de de MARS var. Premium diye tabir edebileceğimiz yaşam tarzına erişimi demokratikleştirmek için MARS’ı geliştirdik. MARS’ta finansal deneyimi başka bir aşamaya taşımayı hedefliyoruz. Kısacası yapay zekâ ve teknoloji temelli MARS ile yeni bir düzen yarattık. Böylece de kullanıcılarımızın finans ve ödemeler dünyasının olanca karmaşıklığı içinde akılcı ve prestijli kararlar vermelerini,zaman tasarrufu sağlamalarını, harcamaları ve finansal kaynakları sürdürülebilir bir şekilde yönetmelerini mümkün kılıyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni yatırımlarınız olacak mı? 2024 yılı ve uzun vadeli hedeflerinizi paylaşır mısınız?

MARS’ın yapay zekâ teknolojisi ve tüm algoritması her gün gelişmek ve sunduğu ayrıcalıkları da geliştirmek üzerine kurulu. Önümüzdeki süreçte de MARS’ı geliştirmeye, yeni ayrıcalıklar sunmaya, farklı iş birlikleriyle ses getirmeye devam edeceğiz. Yakın zamandaki bir diğer önemli hedefimiz MARS’ı Avrupa’ya açmak, bunun için gerekli anlaşmaların çoğunu da hayata geçirdik. MARS’ın altyapısı algoritmalarla ve tüm bankacılık ekosistemini içine alacak şekilde planlandığı için tüm finansal ürünlerinizin orkestrasyonu ve yönetilmesine odaklanacak. MARS aynı zamanda tüm dünyadaki finansal teknolojilere bağlantılar yaparak küresel finansa erişim adına liderlik yapmak ve tüm bu teknolojileri AI ortak dili ile yönetmeyi hedefliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.