PERYÖN Kongre’de iş dünyasının geleceği tasarlandı

PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin 29’uncu kez düzenlediği PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi, 320 bin ayrı kişi tarafından izlendi.

PERYÖN Kongre’de iş dünyasının geleceği tasarlandı
kobiaktuel
kobiaktuel
10 Ocak 2022 Pazartesi 23:05

PERYÖN Kongre’de, ‘Gelecek #İnsanKonuşursa Başlar’ mottosuyla iş dünyasının geleceği, ulusal ve uluslararası alanda önde gelen pek çok uzmanın katılımıyla tasarlandı.

Şimdi ve gelecek için daha iyi bir çalışma yaşamına liderlik etmek vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği’nin, iş dünyasının nabzını tutmak, globaldeki en yeni gelişmeleri katılımcılara aktarmak ve insan yönetimi profesyonellerini bir araya getirmek için 29’uncu kez düzenlediği PERYÖN İnsan Yönetimi Kongresi, 320 bin ayrı kişinin izlemesiyle tamamlandı. Kongre; 35 oturumu, 18 konuşmacısı ve toplamda 17 milyon kez görüntülenen tanıtımlarıyla Avrupa’nın en kapsamlı İnsan Yönetimi Kongresi oldu. PERYÖN’ün 50’nci yılı kutlamaları dolayısıyla PERYÖN Kongre, ücretsiz ve herkese açık olarak sektöre ve tüm iş dünyasına seslendi. Birbirinden değerli konuşmacıları, farklı sektörlerden şirketleri ve binlerce profesyoneli bir araya getiren PERYÖN Kongre’de bu yıl; değişim, belirsizliğin getirdikleri, kültür, yeni dönemde İK’nın değişen rolü, yeni dönemin çalışan bağlılığı, wellbeing, yetenek yönetimi, yapay zekâ, çeşitlilik ve kapsayıcılık ve en önemlisi anlam, amaç ve gelecek konuşuldu.

“Odağımıza insanı aldık”

Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, PERYÖN Kongre’nin hem sektör hem de iş dünyası için ortak bir sinerji ortaya çıkardığını söyledi. Çelebiöven konuşmasında, “Pandemi aslında insanlık tarihinin en büyük dönüm noktalarından biriydi ve dönüşümü tetikledi. Bu dönemde dijitalleşmenin ivmesi arttı. Çok hızlı bir şekilde uzaktan çalışmaya geçiş oldu ve İK şirketlerde işlerin sürdürülebilirliği için ön cephede yer aldı. Bu durum İK’nın da değişmesine ve dönüşmesine yol açtı. PERYÖN olarak ayrıca 50’nci yılımızı kutluyoruz; bütün bu değişim ve dönüşümü ele aldığımız kongremizin de teması, ‘Gelecek #İnsanKonuşursa Başlar’ olarak belirlendi. Söylemimizi bu şekilde kullandık; çünkü odağımıza insanı aldık” dedi.

“Türkiye potansiyel çok yüksek bir ülke”

PERYÖN Kongre’nin “Bugün ve Gelecek için İK’nın Vizyonunda Neler Var?” başlıklı oturumunda bir konuşma yapan Avrupa İnsan Yönetimi Birliği (EAPM) Başkanı Even Bolstad, “Covid-19 pandemisi hepimizi çok farklı açılardan etkiledi. İK departmanları için çok zor zamanlardı. Buna karşın İK departmanları mükemmel bir iş çıkardılar. Türkiye’deki iyi şirketler, İK anlamında dünyadaki diğer iyi şirketlerle aynı seviyedeler. Türkiye potansiyeli çok yüksek bir ülke. İK’nın güven odaklı bir kurum kültürü yaratma konusunu gündemine taşıması gerektiğini söyleyebilirim. Güvenin bireyler, iş ve toplum için çok iyi etkileri olduğunu biliyoruz” dedi.

“İK’nın istihdam yardımcısı rolü değişiyor”

PERYÖN Kongre’nin #UmuduParlatanlar bölümünde “Work Without Jobs” başlıklı bir konuşma yapan Futurist yazar ve konuşmacı Ravin Jesuthasan, “İş dünyasına baktığımızda, pandemi tarafından son derece önemli bir sıfırlama sürecinde olduğumuzu görüyoruz. İki yıl sürecek bir dijitalleşme süreci iki ay içerisinde gerçekleşti. 20 ayda iş dünyasının aldığı etki çok yoğundu. 10 yıllık bir trend bu dönemde hızlandı. Bu sıfırlanma döneminde sormamız gereken iki önemli soru var. İlk olarak, işin kendisini nasıl yeniden tasarlayacağız? İkinci olarak, yetenek deneyimini herkesin kendisine, nerede olduğuna ve kendi şartları içerisine uyumlanacak bir şekilde tekrar nasıl canlandıracağız? Bunlar önümüzdeki dönemde işlerimizi dönüştürürken karşılaşacağımız iki büyük zorluk olacak. Bu anlamda da İK’nın rolü de değişiyor ve değişecek. İK’nın istihdam yardımcısı rolünün iş yardımcısı rolüne nasıl dönüştüğünü gözlemlemeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.