Fibabanka’dan dijital adımlar

Fibabanka, Türkiye’nin en sevilen bankası olma yolunda, dijitalleşme ve tabana yayılma hedefi üzerine kurduğu büyüme stratejisi doğrultusunda faaliyetlerini artırarak sürdürüyor

Fibabanka’dan dijital adımlar
kobiaktuel
kobiaktuel
08 Nisan 2019 Pazartesi 17:48

Fibabanka, 2018 yılında dijitalleşme ve tabana yayılma hedefi üzerine kurduğu büyüme stratejisi doğrultusunda, finansal teknolojilere yönelik yatırımlarını arttırdı. Bu yatırımları, 360 derece dijital dönüşüm süreci içerisine girerek desteklediklerini dile getiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, “Bankamızda dijital dönüşümü, iş modelimize yaptığımız yatırımlar ve operasyonel süreçlerimizde gerçekleştirdiğimiz yapısal değişikliklerle yönetiyoruz. 2018 yılında, agile (çevik) çalışma sistemine geçerek bankamız içerisinde squad ekipleri oluşturduk. Farklı departmanlardan çalışanlarımızın bir araya gelmesiyle oluşan, çoğunlukla proje bazlı çalışan bu ekiplerimiz, aynı zamanda çevik çalışma modeliyle bölümler arası iletişimi hızlandırarak yaratıcı çözümler geliştiriyorlar” diyor.

“İhtiyaç neredeyse biz oradayız”

Mert, Fibabanka müşterilerinin bankacılık işlemleri için şubeye gitmelerine gerek kalmayacak bir iş modeli kurguladıklarını söylüyor. Bu iş modeline paralel olarak, bankanın çağrı merkezi üzerinden sundukları “Anında Kredi” hizmetiyle, müşterilerin acil nakit ihtiyaçlarını anında giderdiklerini belirten Mert, “Dijital onay alabilmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürürken, kurye servisli dijital ürün mekanizmaları da sunuyoruz. Kısacası, ihtiyaç neredeyse biz oradayız” ifadelerinde bulunuyor.

Finberg ile esnaf ve KOBİ’lerin çözüm ortağıyız”

Girişimcilik ruhuyla iş modelini şekillendiren bankaların, fintek firmalarıyla birlikte hareket ederek büyüme ve gelişme kaydedebileceklerine inandıklarını aktaran Ömer Mert, “Bu vizyonumuzla Türk bankacılık sektöründe bir ilki gerçekleştirerek, 2018 yılında girişim sermayesi şirketimiz Finberg’i kurduk. Finberg’in motivasyonu, yatırım ve stratejik iş ortaklığı yapılacak girişimlerle birlikte yenilikçi finansal çözümler üretmek. Banka iştirakimiz Finberg aracılığıyla esnaf ve KOBİ’lere finansman desteğinin yanı sıra, finans ve strateji danışmanlığı, insan kaynakları gibi alanlarda da hizmet sunmayı hedefliyor, onların çözüm ortağı oluyoruz” şeklinde açıklamada bulunuyor. Mert, Finberg’le yeni girişimcilere Fibabanka ile iş ortaklıkları kurmalarında da yardımcı olduklarını söylüyor.

“Nöbetçi Transfer ile 7/24 nöbetteyiz”

“Hayat bu, her an para transferi yapmak gerekebilir” diyerek, 2018 yılı sonunda, Finberg ve Birleşik Ödeme Sistemleri’yle güçleri birleştirip sektörde bir ilki daha gerçekleştirdiklerini açıklayan Mert, Nöbetçi Transfer hizmetleriyle, bankalar arası para transferi işlemlerinde artık zaman sınırını ortadan kaldırdıklarını vurguluyor. Mert, “Nöbetçi Transfer ile müşterilerimizin, diledikleri yerden 7 gün 24 saat bankalar arası Türk lirası para transferi yapabilmelerini sağlıyoruz. Tüm müşterilerimiz, İnternet ve Mobil Bankacılık kanallarımız üzerinden hafta içi EFT saatleri dışında ve hafta sonu 24 saat hızla para transferi işlemi yapabiliyor, böylece zamandan tasarruf ediyorlar” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.