Laykon Bilişim'den Kurumlara İş Sürekliliği Sağlayan Çözümler

Bitdefender Antivirüs, WatchGuard Firewall ve Clonera ürünlerinin distribütörü olarak hizmetler sunan Laykon Bilişim, sunduğu çözümler ile ku

Laykon Bilişim'den Kurumlara İş Sürekliliği Sağlayan Çözümler
11 Ağustos 2018 Cumartesi 07:22

Bitdefender Antivirüs, WatchGuard Firewall ve Clonera ürünlerinin distribütörü olarak hizmetler sunan Laykon Bilişim, sunduğu çözümler ile kurumların iş sürekliliğinin sağlanmasını destekliyor.

Laykon Bilişim, Bitdefender Antivirüs`ün Türkiye distribütörlüğünün yanı sıra UTM sağlayıcısı WatchGuard Firewall ürünleri ile Clonera ürünlerinin distribütörü olarak çözümler sunuyor. Laykon Bilişim Genel Müdürü Barbaros Akkoyunlu, “Ürünlerimizden Bitdefender Antivirüs, bilgisayar kullanan her kişi ve kurum için internetten gelebilecek saldırılara karşı çözümler sağlıyor. Bitdefender Antivirüs ürünümüzün çözüm sağladığı kitle daha geniş olduğundan en çok talep edilen ürünümüz durumunda. WatchGuard Firewall ürünümüz ile kurum ve şirketlerin internet giriş seviyesinde ekstra bir güvenlik katmanı yaratıyoruz. Clonera ürünümüz ise yine şirket ve kurumlar için olmazsa olmaz çözümlerimizden biri olup, şirketlerin herhangi bir felaket anında şirket verilerinin kaybetmesi veya sistemlerine ulaşamaması durumunda iş sürekliliği sağlayan bir çözümümüz” diyerek sözlerine başlıyor. Sundukları ürünlerin, bilgisayar sistemlerinin bulunduğu her sektör için ihtiyaç duyulan çözümler olduğunu dile getiren Akkoyunlu, bu çözümler ile kurumların iş sürekliliğinin sağlandığını belirtiyor.

Şirketlere Uygun Maliyetli Çözümler Sağlanabiliyor
Akkoyunlu’nun açıklamasına göre, şirketlerin dış kaynak desteği almasının birkaç nedeni olabiliyor. Bunlar arasında ilk tercih nedeni maliyetleri minimize etmek ve konusunda uzman profesyonel bir ekipten 7 gün 24 saat destek alabiliyor olmak. Gelişen teknolojik dünyada sistem performansının standartların üzerinde tutulması ve eğitimli personelin şirket bünyesinde bulundurulması gibi konular, KOBİ ve SMB pazarına hizmet veren şirketler için yüksek maliyetler yaratabiliyor. Bu nedenle dış kaynak desteği almak birçok noktada şirketlere rahatlık ve uygun maliyetli çözümler sağlayabiliyor. Akkoyunlu, iyi bir müşteri hizmeti sunmanın kilit noktalarıyla ilgili de açıklamada bulunarak şunları söylüyor: “Laykon Bilişim Teknolojileri olarak, müşterilerimize iyi bir hizmet sunmanın önceliğinin her zaman ulaşılabilir bir çözüm ortağı olmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Müşterilerimizin sistemlerinin ayakta durması ve iş yapışlarının durmaması bizim önceliğimiz. Bu nedenle, müşterimiz ve çözüm ortaklarımız ile yakın iletişimde kalarak, onların önceliklerini kendi önceliklerimiz olarak belirliyoruz.”

Veri Yedekleme ve İş Sürekliliği Çözümleri Kullanılmalı
Siber saldırılarla ilgili de konuşan Akkoyunlu, bu saldırıları genel saldırılar, hedefli saldırılar ve şirket içi saldırılar olarak üç ana kola ayırıyor. Bu saldırılara karşı şirketin ayakta durabilmesi için standart güvenlik önlemlerini alması gerektiğinin altını çizen Akkoyunlu, şu önerilerde bulunuyor: “Öncelikli olarak şirket içindeki personelin yetkilendirme ve güvenlik politikaları ile ilgili eğitimlerinin güncel olarak verilmesi gerekiyor. Güvenilir bir antivirüs çözümü ve güvenlik duvarı konumlandırılmalı. Bunun yanı sıra şirketler yıl içerisinde penetrasyon (sızma testi) yaptırmalı ve DLP (Veri Kaybı/Sızıntısı Önleme) çözümleri kullanmalı. Şirketler, yüzde 100 korumanın teknolojik dünyada gerçekçi bir yaklaşım olmadığını bilmeli ve bu nedenle kötü olasılıkların yaşanma ihtimaline karşı kesinlikle veri yedekleme ve iş sürekliliği çözümleri kullanmalıdır.”

Yapay Zekâ İle İş Alanları Farklılaşacak
Akkoyunlu, yapay zekânın sektöre etkisiyle ilgili de değerlendirmede bulunuyor. Bugün kullandığımız birçok teknolojik cihazda ve birçok uygulamada bu teknolojinin karşımıza çıktığını dile getiren Akkoyunlu, bununla birlikte yapay zekânın bir noktadan sonra istihdamı düşüreceği veya yakında teknolojinin dünyayı ele geçireceği gibi uç noktalarda birçok iddia ile karşılaşılabildiğini de söylüyor. Yapay zekânın öncelikli getirisinin zamandan tasarruf olacağını ve bu durumun istihdamı düşürmeyeceği, fakat iş alanlarının farklılaşmak zorunda kalacağını düşünen Akkoyunlu, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yapay zekâ; güvenlik, iş süreçlerinin hızlanması ve insanlar için tehlikeli olabilecek işlerin yapılması gibi noktalarda çok faydalı oluyor ve olacaktır. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde iş dünyasında, yapay zekânın gelişimine ve desteğine katkıda bulunacak konularda kendini geliştiren kişi ve kurumların daha fazla yer alacağına kesin gözüyle bakabiliriz.”

Etkinlik ve Eğitimlerini Arttırarak Sürdürecek
2018 yılının, bilişim sektörü için hareketli bir yıl olduğunu dile getiren Akkoyunlu, “2018 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz WatchGuard Firewall ve Clonera iş sürekliliği çözümlerimizin distribütörlük anlaşmaları şirketimiz için ekstra hareketlilik kazandırdı. Birbirine paralel ürünlerimiz ile çözüm ortaklarımıza katma değer yaratan projeler sunma imkanı sağladık. Böylece, çözüm ortaklarımız tek bir noktadan güvenlik ve iş sürekliliği konularında hizmet alır noktaya geldi” diyor. Ayrıca, kurumlar ve çözüm ortakları ile her ay bir şehirde Secure Day etkinliklerinde bir araya gelerek bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Akkoyunlu, bu süreci yeni etkinlik ve eğitimlerle arttırarak sürdüreceklerini sözlerine ekliyor.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.