Yusen İnci Lojistik teknoloji yatırımlarını artırarak büyümeye devam edecek

Yusen İnci Lojistik uluslararası deniz, kara ve hava yolu taşıma ve depolama hizmetleri ile beraberinde tedarik süreçlerinin iyileştirilmesi, yeni tedarik zinciri süreçlerinin kurgulanması ve uygulamaya geçirilmesi konularında yönetim ve mühendislik danışmanlığı hizmeti sunuyor.

Yusen İnci Lojistik teknoloji yatırımlarını artırarak büyümeye devam edecek
kobiaktuel
kobiaktuel
06 Mart 2021 Cumartesi 01:29

Pek çok sektöre özel çözümler sağlayan şirket; İK’ya, lojistik IT altyapı sistemlerine ve kontrat lojistiğine yatırımlar yapmayı planlıyor.

Ryoko Kosha adında bir hava taşımacılığı ile 1955 yılında Japonya’da faaliyetlerine başlayan Yusen Lojistik, 2012 yılında Yusen Logistics Turkey adı altında Türkiye’de varlık gösterdi. İnci Holding’in iştiraki olan İnci Lojistik ile 2017 yılında birleşerek yola Yusen İnci Lojistik olarak devam etmeye başladı. Bu iş birliği ile Türkiye’deki müşterilerin global pazardaki ihtiyaçları ile global müşterilerin Türkiye’deki ihtiyaçları için güçleri birleştirdiklerini dile getiren Yusen İnci Lojistik Genel Müdürü Hakan Meriç; şirket olarak lojistik hizmetleri, tedarik zinciri çözümleri ve tedarik zinciri danışmanlık hizmetleri alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet verdiklerini aktarıyor.

YYS belgesine sahip

Meriç, “Genel olarak Uzak Doğu, Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Amerika ile Türkiye arasında uluslararası deniz, kara ve hava yolu taşıma ve depolama hizmetleri ile beraberinde tedarik süreçlerinin iyileştirilmesi, yeni tedarik zinciri süreçlerinin kurgulanması ve uygulamaya geçirilmesi konularında yönetim ve mühendislik danışmanlığı hizmetleri sunuyoruz. Özellikle uluslararası deniz, hava, kara taşımasında ve son destinasyon ülkedeki depolama hizmeti ile fark yaratıyoruz” diyor. Ticaret Bakanlığı’na yaptıkları AEO, Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) başvurusu sonrasında bakanlık tarafından yapılan denetim sonucunda YYS belgesini almaya hak kazanarak, bakanlık güvenilirliği, iş yapma biçimi, kontrol metotları onaylanan, Türkiye'nin 500 şirketinden biri olduklarını aktaran Meriç, bu sertifika ile müşterilere zaman ve maliyetten tasarruf sağlarken global ticarette de işlerini kolaylaştırdıklarını söylüyor.

Birçok yeniliği hayata geçirdi

Dijitalleşme konusunda Türkiye’nin yanı sıra global olarak da hedeflerinin olduğunu ifade eden Meriç, bu kapsamda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ediyor. Meriç, “Akıllı Palet IoT projesi, sistemlere erişirken birden çok güvenlik taraması ile giriş yapılan Multi-Factor Authentication, herhangi bir afet durumunda şirketi sistemsel olarak ayakta tutabilen DRC için Azure Site Recovery’nin yanı sıra konteynırın, tırın ya da uçağın konumlarını alabileceğiniz Yusen Advance ve YuTrack, çalışanlarımızın bağlanarak tüm bilgilerine ve haberlere ulaşabildikleri Sharepoint gibi birçok yeniliği de uygulamaya koyduk” diyor.

Yüzde 25 büyüme hedefi

Bu yıl Türkiye pazarındaki varlıklarını güçlendirmeyi ve global ölçekte yüksek kaliteli uluslararası lojistik hizmetleri geliştirmeyi amaçladıklarını dile getiren Meriç, ülke koşulları ve pazar dinamiğine bağlı olmakla birlikte yılda yaklaşık yüzde 25 büyüme hedeflediklerini aktarıyor. Teknoloji ve insan kaynağına yatırım yapmayı sürdüreceklerini ifade eden Meriç; elde edecekleri ortak fayda ile birlikte gelecek yıllarda da özellikle iş hacminin artışına ve müşteri ihtiyaçlarına paralel olarak yatırımları İK’ya, lojistik IT altyapı sistemlerine ve kontrat lojistiğine yönlendireceklerini sözlerine ekliyor.

Geçmişten Geleceğe UTİKAD’da yer alıyor

UTİKAD yönetimine seçilmek üzere aday olduklarını belirten Meriç; Geçmişten Geleceğe UTİKAD’ı “yenilenme ve kabuk değiştirme hareketi” olarak ifade ediyor. Meriç, “Geçmişten Geleceğe UTİKAD, geçmiş tecrübelerimizi kullandığımız, değerlerimizi koruyarak geleceği yapılandırmayı ve değer yaratmayı amaçladığımız bir oluşum. Ülkemizin büyümesi ve lojistik sektörünün doğru biçimde kalkınması için attığımız bir adım. Ekibimizle sektörümüzde herkesin sesi ve temsilcisi olmayı amaçlıyoruz. Lojistiği ilgilendiren tüm alanlarda değer yaratacak bir kuruluş olma amacı ve gayreti içerisinde olacağız. Sektörümüze hizmet eden firmaları bir araya getirerek gücümüzü göstermeyi amaçlıyoruz” diyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.