Zyxel’den KOBİ’ler İçin Güvenlik Çözümleri

Covid-19 virüsü, tüm dünyada küçük ölçekli işletmelerin dengesini bozdu. Özellikle KOBİ’ler pandemi döneminde oldukça zorlandı.

Zyxel’den KOBİ’ler İçin Güvenlik Çözümleri
kobiaktuel
kobiaktuel
03 Temmuz 2020 Cuma 14:50

Covid-19 virüsü, tüm dünyada küçük ölçekli işletmelerin dengesini bozdu.  Özellikle KOBİ’ler pandemi döneminde oldukça zorlandı.  Kurumların yeni nesil ofis düzeni, siber korsanların atağa kalkmasına sebep oldu.

Verizon Veri İhlali Araştırmaları raporuna göre, siber saldırıların yüzde 40'ından fazlası küçük işletmeleri hedefliyor. Kötü amaçlı yazılımlardan ve siber saldırılardan korunmak için en etkin çözüm ise güçlü bir güvenlik duvarına sahip olmak. Bu kapsamda, pandemi döneminde artış gösteren siber saldırılara karşı KOBİ’lere çözümler öneren Zyxel Kanal Satış Müdürü Ömer Faruk Erünsal, “Bu zorlu süreçte temennimiz; işletmelerimizin güvenli, verimli ve esnek bir ağ altyapısı ile kendi ana işlerini yürütmeye odaklanmasıdır. Yeni ATP serisi ürün ailemiz, işletmelerin tüm güvenlik ihtiyaçlarına cevap veriyor. ATP güvenlik duvarlarımız, alışılmışın dışında ekstra güvenlik önlemleri sunuyor. Ürün bulut tabanlı tehdit zekâsı tespit yaklaşımı ile kötü amaçlı yazılımlara karşı anında önlem alır” diyor. Hepsi bir arada çözüm mantığı ile işletmeleri siber korsanlara karşı koruyan ZyWALL ATP100W ve ATP700’nin, bilinen ve bilinmeyen tüm ataklara karşı önlem aldığını belirten Erünsal; yapay zekâ entegreli, çok katmanlı yapısı, bulut tabanlı sandboxing özelliği ile ATP güvenlik serisinin, kurumların iş sürekliliğine de katkı sağladığını aktarıyor.

Sandboxing’in Kurumlar İçin Avantajları

Sandboxing’in, geleneksel statik güvenlik mekanizmasının algılayamayacağı yeni zararlı yazılım türlerini tanımlamak için bilinmeyen dosyalar içeren ve sıfır gün (zero day) saldırılarına karşı koruma sağlayan yalıtılmış bir bulut ortamı olduğunu açıklayan Erünsal; sandboxing desteği sunan ZyWALL ATP güvenlik çözümünün hem hızlı hem de akış modları ile eş zamanlı olarak kötü amaçlı yazılımlara karşı önlem alabildiğini kaydediyor. Erünsal, “Ürünün yapay zekâ entegreli hızlı modu, üst düzey tehdit istihbaratı sağlamak için sürekli genişleyen bulut veri tabanından yararlanırken, akış modu ayrıntılı ve kapsamlı bir derin analiz için imza tabanlı bir veritabanı kullanıyor. Yeni hibrit mod ise bu iki modu bünyesinde barındırıyor. Böylece siber saldırılara karşı en üst seviyede koruma sağlanıyor” diyor.

Bulut Tabanlı Ağ Yönetimi Çözümlerinin Avantajları

Uzaktan erişimin pandemi döneminde daha da önem kazandığını dile getiren Erünsal, bu nedenle Zyxel Networks’ün ağ çözümlerine talebin arttığını ifade ediyor. Zyxel Networks’un yüzde yüz bulut tabanlı ağ yönetimi çözümü olan Nebula ile işletmelerin, bulut tabanlı kontrol merkezi üzerinden ağlarını kolayca yönetebildiklerini belirten Erünsal; “Nebula çözümleri, çalışanların verimliliğini ve iş esnekliğini de büyük ölçüde arttırıyor. Kablosuz erişim noktalarını (AP), ağ anahtarları ve güvenlik ağ geçitlerini kapsayan Zyxel Nebula ile bilgi işlem yöneticileri, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar kendi şirket ağlarını uzaktan kontrol edip firmaların iş sürekliliğine katkıda bulunuyorlar. Nebula, küçük ve orta ölçekli işletmelerin birden fazla sistemi kolayca yönetmelerini ve çoklu altyapılar kurmalarını sağlıyor. Nebula, cihazların üzerinde yer alan QR kodların taranarak bulut üzerinden en son güncellemelerin ve kurulum bilgilerinin otomatik olarak yapılmasına da imkan tanıyor” diyor. Nebula serisini birkaç ay önce yenilediklerini kaydeden Erünsal, şu bilgileri veriyor: “Yeni seride bulut yönetimini iyileştirmek ve zamandan tasarruf etmek için başlangıç sihirbazı, kolay ve hızlı ağ kurulumuna imkan tanıyor. Nebula Ürün Ailesi’nin akıllı motoru, tüm ağdaki ayarları ve vakaları ilişkilendirmeyi daha da kolaylaştırıyor.  Enerji tasarrufu imkanı ve PoE desteği, yeni serinin diğer artıları arasında yer alıyor.”

McAfee İle Stratejik İş Ortaklığı

Güvenlik çözümleri alanında lider firmalardan biri olan McAfee ile iş birliği yaptıklarını dile getiren Erünsal; güçlerini birleştiren Zyxel ve McAfee’nin, küçük ve orta ölçekli kurumların siber korsanlar ile mücadelesine karşı daha etkin koruma vaadinde bulunduklarını belirtiyor. Erünsal, McAfee güvenlik yazılımı çözümünün Zyxel'in ATP ürün ailesine entegrasyonu ile işletmelerin, bilgisayar ağlarında üst düzey güvenlik elde edeceklerini ve garanti altına alınmış olacaklarını sözlerine ekliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.