EWE Grubu'ndan Türkiye'ye 120 milyon Euro yatırım

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden EWE AG’nin Türkiye’deki iştiraki EWE Turkey Holding, önümüzdeki üç yılda Türkiye’ye 120 mily

EWE Grubu'ndan  Türkiye'ye 120 milyon Euro yatırım
22 Kasım 2016 Salı 14:07

Almanya’nın en büyük enerji şirketlerinden EWE AG’nin Türkiye’deki iştiraki EWE Turkey Holding, önümüzdeki üç yılda Türkiye’ye 120 milyon Euro’ya yakın yatırım yapacağını açıkladı. Planlanan bu yatırım, yakın geçmişe kıyasla önemli bir artış. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ı Ankara’daki makamında ziyaret eden ve Türkiye’deki yatırım planlarını açıklayan EWE AG Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Brückmann ve EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante, bilgi teknolojileri ve enerji verimliliği alanlarındaki faaliyetleriyle de Türkiye’de daha da büyümek istediklerini belirttiler. Türkiye’ye ve Türk ekonomisine güvendiklerini belirten EWE Grubu üst düzey yöneticileri, EWE Grubu’nun Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğini aktardı. Matthias Brückmann: “EWE Grubu yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Bu yatırımlar, EWE Grubu’nun Türk ekonomisine olan güveninin bir kanıtıdır.”

EWE Grubu Türkiye’deki faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor


Enerji Bakanı Berat Albayrak’ı ziyaretlerinde Matthias Brückmann, Türkiye’de gaz, elektrik ve telekomünikasyon sektörleri arasında yakınsamayı hayata geçiren ilk şirket olduklarına dikkat çekerek, enerji verimliliği projeleriyle de büyük oranda tasarruf sağlayarak ekonomiye katkıda bulunduklarını açıkladı. Ayrıca EWE’nin çevre dostu enerji ve teknolojiye yönelik stratejisini enerji verimliliği aktivitelerine odaklanarak Türkiye’de de uygulayacaklarını sözlerine ekledi. Bay Brückmann, “Bursagaz, Kayserigaz, EWE Enerji, Enervis, Millenicom ve BTC Türkiye şirketlerimiz ve 1.200’e yakın çalışanımız ile müşterilerimize, sektöre ve ülkemize kalıcı değerler sunmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.