E-BELGE ZORUNLULUK KAPSAMI GENİŞLİYOR

Türkiye’nin dijitalleşme sürecinde öncü rol oynayan İşNet, e-Belge alanında geliştirdiği yenilikçi ürün ve hizmetlerini yüksek kalite ve uygun fiyat politikasıyla müşterilerine sunmaya tüm hızıyla devam ediyor.

E-BELGE ZORUNLULUK KAPSAMI GENİŞLİYOR
kobiaktuel
kobiaktuel
10 Temmuz 2023 Pazartesi 12:39

Orta ve uzun vadeli yatırımlarını dijital dönüşümün her alanını kapsayacak şekilde ilerleten İşNet, e-Belge hizmetleri alanındaki yatırımlarını da gerek Gelir İdaresi Başkanlığı’nın tebliğleri gerekse saha ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak büyütmeye devam ediyor. Bu büyüme ile birlikte, iş süreçlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirdiklerini dile getiren İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Grup Müdürü Ayhan Akgöz: “İşNet olarak 2013 yılından bu yana sahip olduğumuz özel entegratör lisansımızla ürün ve hizmet yelpazemizi sürekli geliştirerek müşterilerimizin e-Dönüşümünü uçtan uca gerçekleştiriyoruz. e-Fatura platformumuz NetteFatura, sanal saklama platformumuz NetteArşiv’in yanı sıra NetteCap, Çırak, belge.app, TreeWin gibi e-uygulama çözümlerimiz ve TÜRMOB ile olan iş ortaklığımız sonucunda sunduğumuz LucaNet KOBİ Ticari Yazılımı ürünümüzle binlerce müşterimize dijitalleşme yolunda destek sağlıyoruz.” diye ekliyor.

1 Temmuz’da e-Fatura Zorunluluk Kapsamı Genişliyor

Akgöz, 22 Ocak 2022 yılında yayımlanmış olan Vergi Usül Kanunu (VUK) 535 no.lu tebliğ ile e-Belge hizmetlerini zorunlu olarak kullanmaya başlayacak olan firmaların kapsamının genişlediğini aktarıyor. Bu tebliğin oldukça geniş bir yelpazeyi kapsadığını hatırlatan Akgöz: “2022 yılı cirosu 3 milyon TL ve üzeri olan firmalara 1 Temmuz 2023’ e kadar e-Fatura sistemine geçme zorunluluğu geldi.Ayrıca 2022 yılı cirosu 500 bin TL olan e-Ticaret yapan firmalar bu tebliğ kapsamında 1 Temmuz 2023’e kadar e-Fatura/e-Arşiv Fatura’ya geçmek zorundalar. Burada dikkat edilmesi gereken husus, firmanın sadece e-Ticaret cirosuna değil toplam cirosuna bakılması gerektiğidir. Yine bu tebliğ kapsamında, 2022 yılı cirosu 500 bin TL olan gayrimenkul ve motorlu taşıtlar alanında imal, inşa, alım satım ve kiralama yapanlar 1 Temmuz 2023’e kadar e-Fatura/e-Arşiv Fatura’ya geçmek zorundalar. Yine burada sadece bahse konu, bu alanlardan elde edilen ciro değil; toplam cirodur. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım ve/veya işletme belgesi almak suretiyle konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de ciro bağımsız olarak 1 Temmuz 2023 tarihine kadar e-Fatura/e-Arşiv Fatura sistemlerine dahil olmalıdır. Tüm bu zorunlu olarak sisteme dahil olan firmalar, aynı zamanda 1 Ocak 2024 tarihinde e-Deftere geçmek zorundalar.” diyor.

Akgöz, 2022 yılında 10 milyon TL ve üzeri cirosu olan firmaların da 1 Temmuz 2023’te zorunlu olarak e-İrsaliyeye geçmek durumunda olduklarını da ekliyor.

Özel Entegratör Kullanmak En Verimli Çözüm

e-Fatura/e-Arşiv Fatura hizmeti 3 farklı şekilde kullanılabilir. Bunlar;

  • Özel Entegratör,
  • Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı,
  • Entegrasyon.

KOBİ’lerin en düşük yatırım ve en verimli olarak kullanabileceği yöntemin Özel Entegratör olduğunu önemle vurgulayan Akgöz: “Özel entegratör hizmetlerinin diğer iki yönteme göre artılarını basitçe saymak gerekirse; gelen ve giden tüm e-Belgelerin yasal süreler içerisinde saklanması, aynı anda birden fazla kullanıcının kullanma imkanı, sınırsız fatura serisi, alıcı ve ürün kaydedilmesi, mobil kullanım imkanı, mali mühür ya da e-İmzanın her girişte kullanımına ihtiyaç olmaması, otomatik e-Posta gönderim imkanı, özel fatura tasarım imkanı, çağrı merkezi desteği imkanı, kullanılan özel programlar ile entegrasyon imkanı vb. birçok özellik mevcut.” diyor.

İşNet Olarak Yeni e-Fatura/e-Arşiv Fatura Geçişlerinde Müşterilerimize Tam Destek Sunuyoruz!

Oldukça uygun maliyetlerle özel entegratör desteği almanın, uzun vadede fayda sağlayacağını belirten Akgöz; “Biz İşNet olarak müşterilerimize yepyeni bir kampanya sunduk. 31 Temmuz’a kadar ilk defa İşNet özel entegratörlüğünden hizmet almaya başlayacak olan firmalara, yılbaşına kadar hiçbir şartı, koşulu ve taahhüdü olmayacak şekilde tamamen ücretsiz e-Belge hizmeti sunuyoruz. Sonrasında da müşterilerimiz uygun fiyatlarla hizmet almaya devam ediyorlar; üstelik mobil uygulamamızı ücretsiz kullanabiliyorlar.” diye ekliyor. Akgöz, mutlaka mali müşavir desteğiyleilerletilmesi gereken bu süreçte, sorunsuz geçiş ve kolay bir kullanım imkanı için, İşNet olarak tüm firmaların dijitalleşme yolunda her zaman yanında olduklarını da dile getiriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe - 1 yıl önce
Çok sade ve bilgilendirici bir röportaj olmuş, Ayhan Akgöz'e teşekkür ederim.
Avatar
Burcu Şirinoğlu - 1 yıl önce
e-Fatura/e-Arşiv fatura geçişlerinde müşterilerimize tam destek sunuyoruz. www.isnet.net.tr üzerinden başvurularınızı bekliyoruz.