Yeni beceri ihtiyaçları ortaya çıktı

Mercer Türkiye Kariyer Bölümü İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlığı Proje Müdürü Duygu Türker, “Pandemi süreci, iş modellerinin değişmesine bağlı olarak yeni beceri ihtiyaçlarını gündeme getirdi.

Yeni beceri ihtiyaçları ortaya çıktı
kobiaktuel
kobiaktuel
10 Kasım 2021 Çarşamba 17:06

İK profesyonellerinin odağında, organizasyonları için kritik olan becerilerin belirlenmesi ve çalışanlardaki beceri açığının ölçümlenmesi ve geliştirilmesi konuları ağırlıklı olarak yer alıyor” diyerek sözlerine başlıyor. Türker, Mercer olarak gerçekleştirdikleri 2021 Türkiye Dijital Dönüşüm ve İş Gücü Beceri Gelişimi Araştırması’nın sonuçlarına göre pandemi süreci ile hızlanmış olan dijital dönüşümün iş gücünün geleceğini büyük ölçüde etkileyeceğini belirtiyor ve ekliyor: “Bu kapsamda 2022 yılına kadar 133 milyon yeni işin ortaya çıkacağı, 75 milyon işe artık ihtiyaç duyulmayacağı öngörülüyor. Talebin artması öngörülen işler arasında; bilgi güvenliği, bilgisayar ve matematik mühendisliği, veri analizi ve AI& makine öğrenmesi, talebin azalmasının öngörüldüğü işler arasında ise ofis idari işler, muhasebe, danışma, ulaşım, üretim ve inşaat olarak sıralanıyor. Buna paralel olarak dijital dönüşüm ve işlerdeki değişim, yeni beceri ihtiyaçlarının da ortaya çıkmasına sebep oldu. Araştırmamızın sonuçları, problem çözme becerilerinin ve ileri teknolojiye dayalı becerilerin öneminin arttığını gösteriyor.” Türker, tüm bu gelişmelerin, İK profesyonellerinin, çalışanlardaki beceri açığının ölçümlenmesi ve buna yönelik olarak yeni becerilerin geliştirilmesi konularını ana gündemleri olarak belirlemesine neden olduğunu sözlerine ekliyor. Türker, “Mercer olarak gerçekleştirdiğimiz 2021 Yetenek Trendleri Araştırması’na göre yeni çalışma düzenine iş gücünü hazırlamak ve yetenek rekabetinde yerini almak İK profesyonellerinin en önemli gündemi. Şirketlerin gündeminde hibrit çalışma modellerinin benimsenmesi ve esnek çalışmanın yeniden yapılandırılması da yer alıyor. Bu kapsamda, İK süreçlerinin yapılandırılması, dijital ve çevik insan kaynakları uygulamalarının tasarlanmasının ön plana çıktığını görüyoruz” diyerek sözlerini tamamlıyor

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.