Mars Logistics, kuruluşundan bugüne sürdürülebilir büyümesine devam ederek, 33. yılında yurt içi ve yurt dışında toplamda 34 şubesi, 1900’ün üzerinde çalışanı ve 2700 araçlık filosu ile tüm dünyada bütün taşımacılık modlarıyla müşterilerine ulaşıyor.
Müşteri taleplerine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde filo ve depo yatırımları yapan Mars Logistics, yurt içi ve yurt dışında büyüme hedeflerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Mars Logistics Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Müdürü Kader Özal, “ülkemizin dış ticaretine bağlı olarak başta otomotiv ve tekstil olmak üzere beyaz eşya, FMCG, inşaat, yapı market, elektronik vb. birçok sektöre tüm taşımacılık metotlarıyla hizmet verdiklerini söyledi.
Karayolu taşımacılığı ile Avrupa, Kuzey Afrika ve Balkanlar’a hizmet veren firma, hava ve denizyolu ile de tüm dünyaya ulaşıyor. Demiryolu yatırımlarını genişletmek ve ağımıza yeni ülkeleri dahil etmek istediklerini belirten Kader Özal, E-Ticaret lojistiğinin de, müşterine sundukları hizmetler arasında yer aldığını ifade etti.
2020 yılından itibaren Ar-Ge ve inovasyon temalı projeler ürettiklerini ve geliştirdiklerini belirten Kader Özal,paydaşlarımız için orta ve uzun vadede üreteceğimiz projeler ve yapacağımız yatırımlar ile dünyamızın, ülkemizin ve sektörümüzün sürdürülebilirliğine destek olmaya devam etmeyi planlıyoruz”
Teknolojik varlıklarını daha da büyütecek alt yapılar kuran Mars Logistics, yapay zeka destekli iş modelleri, otonom taşımacılık sistemleri, israfı önleyecek verimliliği artıracak, müşterilere anlık bilgiyi en hızlı tekniklerle paylaşan ve memnuniyet düzeyini daha da artıracak projelere yatırım yaparak, teknoloji startup girişimlerini de yakından takip ediyor.
Pandeminin lojistik sektörüne öğrettiği en önemli konuların, temassız teslimat ve çevre dostu taşımacılığın önemi olduğunu vurgulayan Kader Özal, karayolu taşımacılığında karşılaştığımız sürücülerin sınır kapılarında çok sıra beklemesi, karbondioksit salınımının fazla olması, temassız teslimata olanak sağlamaması dezavantajlarını intermodal gibi çevre dostu taşıma metotlarıyla avantaja çevirebileceğimizi gördük. Demiryolu taşımacılığı temassız teslimata olanak sağlamasıyla, sınır kapılarında bekleme olmamasıyla, karayolu taşımacılığına kıyaslandığında karbondioksit emisyonunun çok daha az olmasıyla pandemi döneminde müşteriler tarafından tercih edildi” dedi.
2021 yılını hedeflediğimiz şekilde Euro bazında %28.4 büyüme ile tamamlayan Mars Logistics, 2022 yılında da Euro bazında %10 büyüme hedefliyor.
Kader Özal konuşmasında, “Her sene yaptığımız filo yatırımları ile çevre dostu taşımacılık misyonumuzu sürdürüyoruz. 2022 yılında da filo yatırımlarına devam ederek 36,2 milyon € değerinde yatırım yapacağız.Geçtiğimiz senelerde Avrupa’nın lojistik açıdan önemli konumlarından biri olan İspanya’da şirket açarak yurtdışında da Mars kalitesini müşterilerimizle buluşturduk. 2021’de ise Fransa’da şirket açarak Avrupa’daki büyümemize devam ettik. Yurt içinde ve yurt dışında genişlememizi ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına karşılık vermeyi sürdürerek, İntermodal taşımacılık gibi çevre dostu taşımacılık modellerini daha çok öne çıkaracağız” dedi.
Yurtiçi Dağıtım Kanalları hizmetimizdeki büyüme paralel olarak geçtiğimiz yıl çeşitli illerde depolar açtık. Bu yıl da gelen taleplere ve doğan ihtiyaçlara göre Türkiye’nin farklı illerinde depolar ve transfer merkezleri açarak yatırımlarımızı sürdüreceğiz.
Mars Logistics, kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk projeleriile çeşitli alanlarda projeler üretiyor ve destek veriyor.
Kader Özel, firmanın yer aldığı sosyal sorumluluk projelerine değindi.Mars Logistics, 2021 yılında, Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 5. hedefi olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında yürütülen “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur” projesinin çalışmalarını sürdürüyor.Mars Sürücü Akademisi projesiile gerekli eğitim ve belgeleri olmayanları programa kabul ederek belge tamamlama ve eğitim süreçlerini yürütülüyor. LODER (Lojistik Derneği) iş birliği ile sürdürülen ve tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması her sene yaklaşık 1.000 öğrencinin katılımı ile gerçekleşiyor.Beykoz Lojistik Üniversitesi’nin kurucusu ve sürekli resmi destekçisi olmanın yanında üniversite öğrencileri ile sık sık bir araya gelerek üniversite etkinliklerine katılıyor; sponsorluk konusunda destek sağlanıyor.“Akıllı Tır Akıllı Çocuklar” projesi ile her yıl bir şehir seçerek ilköğretim çağındaki çocukların bulunduğu köy okulları ziyaret ediliyor.Mars Logisticsayrıca çevreye önem veriyor ve ülkemizin çölleşmesine engel olmak adına Ege Orman Vakfı ve TEMA iş birliği ile fidan bağışları gerçekleştiriyor