SUBSCREASY İLE ŞİRKETLERE TAHSİLÂTTA KOLAYLIK SUNUYORUZ

Subscreasy, işletmelere sanal poslar kullanarak, abonelerinin kredi kartlarından, abonelik ücretini otomatik olarak tahsil etme kolaylığı sunuyor.

SUBSCREASY İLE ŞİRKETLERE TAHSİLÂTTA KOLAYLIK SUNUYORUZ
kobiaktuel
kobiaktuel
05 Ağustos 2019 Pazartesi 12:24

Subscreasy Kurucu Ortağı Halil Karaköse, şirketin kuruluş sürecini, sundukları yazılım hizmetinin kurumlar için avantajlarını ve önümüzdeki dönemle ilgili hedeflerini anlatıyor. 

  • Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

2005 yılında Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum. 2007’ye kadar Turkcell’de Java Developer olarak çalıştım. Devamında ayrılıp, Ericsson’a geçtim. Ericsson’da başta Turkcell’in abonelik altyapısını geliştirmekle beraber, yurt içi ve yurt dışı birçok telekom operatöründe proje geliştirme fırsatı buldum. Çok iyi firmalarda, çok iyi koşullarda çalıştım; ama bu benim için yeterli değildi. 2014’te, Yazılım Mimarı görevimden ayrıldıktan sonra, kendi şirketimi kurup, yazılım geliştirme üzerine kurumsal firmalara danışmanlık vermeye başladım.

  • Subscreasy'den ve hayata geçme sürecinden kısaca bahseder misiniz?

2017 senesiydi. Devamlı çalışıyor, yazılım projelerine danışmanlık yaptığım müşterilere ürün geliştiriyordum. Müşteriyi ürün sahibi yapıyor, emeğimin karşılığını alıyordum. Zamanla danışmanlık iş modelinin ölçeklenebilir olmadığına kanaat getirdim. Bir çıkış noktası aramaya başladım. Hayatımızdaki SaaS ürünlerin artmasıyla, artık albüm almıyor ve Spotify’dan müzik dinliyoruz. DVD almıyor ve Netflix’ten film izliyoruz. Ön muhasebe programı alıp, yüklemiyor ve hazır bir altyapı kullanıyoruz. Bu hizmetlerin ücretlendirme modelinin aboneliğe dayanıyor olmasıyla, telekom sektöründe yıllar önce kullanılmaya başlanan abonelik sistemlerinin, artık SaaS ürünlerinde de bir ihtiyaç olduğunu fark ettim. Bu konudaki 10 yıla dayanan tecrübemle, SaaS’ların ihtiyaç duyduğu, Subscription-as-a-Service ürününü yani Subscreasy’i geliştirmeye karar verdim.

  • Subscreasy ne kadarlık yatırımla faaliyete geçti?

2018 senesinde yaklaşık 60 bin TL yatırım yaptık. Bu bütçeyi kendi öz birikimlerimizden karşıladık. İTÜ Çekirdek tarafından sunulan ofis imkanları ve Amazon tarafından sunulan 10 bin dolarlık bulut bilişim desteği ile önemli masraf kalemlerinden kurtulmuş olduk. BigBang 2018’de NGN tarafından 20 bin dolarlık bulut bilişim ödülünü kazandık. Böylece, 2019 masraflarımızı önemli ölçüde azaltmış olduk. Bulut tarafında 2020 sonuna kadar 30 bin dolarlık bir harcamayı sponsorlarımız karşılamış olacak. Ürünümüz, Yıldız Teknopark hakem heyeti tarafından onaylandı. Ürünün teknolojik ve ihracatı arttırıcı potansiyeli sebebiyle vergi muafiyeti kazandık. Bu noktada bazı melek yatırımcılarıyla görüşmelerimiz devam ediyor.

  • Subscreasy'in öne çıkan özellikleri neler? İşletmeler için ne gibi avantajları bulunuyor?

Subscreasy, abonelik tahsilâtlarını otomatikleştiren bir yazılım. Tekrarlı tahsilât, düzenli ödeme problemine çözüm üretiyor. Sanal posları kullanarak, abonelerin kredi kartlarından abonelik ücretini otomatik olarak tahsil edebiliyor. Böylece firmaları havale ve EFT takibinden kurtarmış oluyor. Kotalı abonelik, paket aşım ücreti, kullandıkça öde gibi kurguları da müşterilerimize sunabiliyoruz. Spor salonları, özel okullar, dersaneler, gazeteler ürünü hemen kullanmaya başlayabilecekleri gibi; Mentornity, Perculus gibi SaaS ürünler, API entegrasyonu yaparak, Subscreasy’i kendi ürünleri içine gömebilirler.

  • Biraz da sunduğunuz paketlerden ve kapsamlarından bahseder misiniz?

Her ölçekteki firmalar için uygun bir paketimiz var. KOBİ’lere yıllık 1800 TL’den başlayan giriş paketiyle, ek bir masraf talep etmeden bir yıl süreyle hizmet sunuyoruz. Abone sayısı fazla olan firmalar, 3600 TL’lik paketimizden faydalanabiliyor. Kurumsal firmalara, ihtiyaçları ölçüsünde özel fiyatlandırma yapıyoruz. Start-up şirketlere ise ekstra indirimler sunuyoruz.

Okurlarımız, https://app.subscreasy.com ve ya https://app.abone.io adresinden ücretsiz olarak üye olup, ürünü deneyimleyebilirler.

  • Peki, entegrasyon nasıl gerçekleşiyor?

Farklı entegrasyon opsiyonlarımız var. Ürünümüze hızlı giriş yapmak isteyenler için ortak ödeme sayfaları, ürün sayfaları, aboneler için self-servis portal sunuyoruz. Firmalara verdiğimiz subdomain ile bu sayfalara erişilebiliyor. Bu şekilde firmalar herhangi bir entegrasyon maliyetine girmiyorlar. Ürünün sıfır entegrasyon maliyetiyle kullanılmaya başlaması bizim için çok önemli. Wordpress kullanıcıları için bir plugin geliştirdik. Wordpress kullanıcıları, bu plugin’i yükleyerek, Subscreasy’i kendi web sitelerine entegre edebiliyor. Böylece, satış ve abonelik işlemleri, siteden ayrılmadan gerçekleştirilebiliyor. Bir sonraki entegrasyonumuzu ise Wix ile yapacağız.

  • 2019 hedefleriniz neler?

Abonelik ekonomisi her geçen yıl büyüyor. Bankalar, PSD2 altyapısı ile açık API hizmetleri yayınlamaya başlıyor. Bu, bizim gibi bir entegratör firma için önemli gelişme. Desteklediğimiz ödeme sistemleri sayısını arttırarak, kapsama alanını genişletip, daha çok ülkeye hizmet vermek istiyoruz. Yıl sonu itibariyle yurt dışıyla başa baş noktasına gelmeyi hedefliyoruz.

  • Önümüzdeki dönemde, hizmetlerinize yeni özellikler eklenecek mi?

Şu anda PayU, iyzico, PayTR, Wirecard sanal posları üzerinden tekrarlı tahsilât gerçekleştirebiliyoruz. PCI/DSS sertifikası için çalışmalara başladık. Yakında kart saklama ve banka sanal posları üzerinden tekrarlı tahsilât hizmeti vermeye başlayacağız. PayFlex ile yapacağımız e-fatura entegrasyonu ile müşterilerimizin faturalama işlemini otomatikleştireceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.