Türkiye’nin her noktasından servis çağrılarına kısa bir sürede müdahale eden Securitas Technology ,sektörde uzmanlaşmış ekibiyle yenilikçi ve sürdürülebilir teknolojileri yakından takip ederek hizmet veriyor.
SecuritasTechnology Türkiye Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu,elektronik ve iş zekası çözümleri alanındaki faaliyetlerini anlatarak, sorularımızı yanıtladı.
SecuritasTechnology olarak çok farklı alanlarda hizmet veriyorsunuz. Kısaca bahseder misiniz?
SecuritasTechnology Türkiye olarak, elektronik güvenlik ve iş zekası çözümleri alanında 30 yıla yaklaşan tecrübemizle; başta Perakende olmak üzere Havacılık, Kamu ve Adalet Alanları, Bankacılık ve Finans, Ticari ve Endüstriyel Tesisler, Enerji, Sağlık, Eğitim, Lojistik, Spor, Turizm ve Otelcilik gibi 12 farklı sektörde faaliyet gösteriyoruz.5.000’e yakın kurumsal müşterimizde 40 binin üzerinde kurulu sistemimizle sektör lideri konumundayız. Müşterilerimize güvenlik teknolojileri, güvenlik hizmetleri, kontrol hizmetleri, uzaktan izleme, itfaiye hizmetleri ve danışmanlık olmak üzere 6 ana alanda tanımladığımız hizmetlerle akıllı önleyici güvenlik hizmeti sunuyoruz.Sunduğumuz çözümler arasında güvenlik teknolojileri kategorisinde video izleme, geçiş kontrol, yangın algılama, seslendirme-anons, hırsız ihbar ve elektronik ürün takip çözümleri bulunuyor. İş zekâsı kategorisinde ise personel devam takip sistemleri, RFID demirbaş ve envanter yönetimi, gerçek zamanlı lokasyon belirleme, trafik analizi, elektronik fiyat etiketi ve kayıp önleme yönetimi çözümleri yer alıyor.
Kamera kayıtlarının yedeklenmesi yalnızca doğal afetlerde değil pek çok riskli durumda yol gösterici olabiliyor
Sağlık sektöründe zorunlu hale getirilen kamera kayıtlarının yedeklenmesi konusunda işletmeler nasıl bir yol izlemelidir?
Sağlık işletmeleri için hasta ve hasta yakınlarıyla ziyaretçilerin güvenliği her zaman ön planda olan bir konu. 7 gün 24 saat hizmet veren sağlık kurumlarında, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının yanı sıra afet ve acil durumlar yönetimi de büyük önem taşıyor.Nitekim 5 Şubat tarihinden itibaren yürürlükte olan yeni düzenleme gereğince kamu özel veya üniversite fark etmeksizin tüm sağlık tesislerinde, en az üç ay süreyle tüm iç ve dış mekan kamera kayıtlarının güvenli ve farklı bir ortamda muhafaza edilerek yedeklenmesi zorunluluğu getirildi. Kamera kayıtlarının yedeklenmesi yalnızca doğal afetlerde değil pek çok riskli durumda yol gösterici olabiliyor. Bu konuda sunduğumuz teknolojilerle müşterilerimizin yedekleme ihtiyacına çözüm getiriyoruz. Güvenlik açısından oldukça karmaşık bir yapıya sahip olan sağlık sektöründe hayata geçirilen projelerde, sistemlerin tümünün birbiriyle entegre çalışabilecek şekilde kurgulanması gerekiyor.Bu sayede, olay anında tüm sistemlerin önceden belirlenen senaryolara göre otomatik aksiyon alınması sağlanıyor.
Güvenlik kamerası seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
Güvenlik kamerası seçerken kullanıldığı fiziki alan, teknolojisi, marka güvenilirliği, geçtiği siber güvenlik testleri gibi birçok kritere dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle izlenmek istenen alana göre sabit, dome veya hareketli (PTZ) kamera, yüz veya plaka tespiti gibi özel izleme yapılacak ortamlarda uygun çözünürlükte kamera tercih edilmelidir. WDR/DWDR özelliği, ışığın daha iyi kullanılmasını sağlayarak görüntü kalitesini iyileştirir. Işık patlamalarının önüne geçer. İhtiyaca göre kamera üzerinde çalışacak video analizler (hareket analizi, hat ihlali analizi, kişi/araç tespit vb.) de önem taşır.Motorize/varifocal/sabit lens ayrımı önemlidir. Motorize varifocal ve sabit lens kullanım alanına göre tercih edilmeli, eğer kameranın bir ortamda otomatik odaklama yapması gerekiyorsa mesela analiz için kullanılan durumlarda sabit lensli kamera kullanılmamalıdır.Kullanıldığı fiziki ortama göre exproof/anti-korozyon/IP standartı/IK standartı gibi standartlara sahip kameralar tercih edilmelidir.