Ford Otosan: Türkiye’nin ihracat lideri, en değerli otomotiv markası ve en büyük ikinci sanayi kuruluşu

Türkiye’de 60 yılı aşkın süredir sunduğu yenilikçi ürün ve hizmetlerle topluma fayda sağlayan Ford Otosan, Türkiye’nin en değerli ve en çok tercih edilen sanayi şirketi olmak hedefiyle arka arkaya pek çok başarıya imza atıyor.

Ford Otosan: Türkiye’nin ihracat lideri, en değerli otomotiv markası ve en büyük ikinci sanayi kuruluşu
kobiaktuel
kobiaktuel
03 Temmuz 2022 Pazar 21:39

2021 yılında 6.2 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Ford Otosan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasında, üst üste 7 senedir Türkiye’nin, 11 senedir de otomotiv sektörünün ihracat şampiyonluğu unvanını elden bırakmadı. TİM tarafından 2003 yılından beri yapılan ve 26 sektörün tamamını kapsayan “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasında, bir kere daha ihracat lideri olan Ford Otosan, geçen sene Türkiye’nin ticari araç ihracatının yüzde 79’unu gerçekleştirdi. Ford Otosan beş kıtada 96 ülkeye araç ve parça ihraç ederek global anlamda büyümesini her geçen gün sürdürürken yarattığı katma değer sayesinde, Türkiye ekonomisinin büyümesine ve güçlenmesine katkı sunuyor. 

Ford Otosan Türkiye’nin ikinci en büyük sanayi kuruluşu ve üçüncü en değerli markası

Ford Otosan ayrıca kısa süre önce İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) sanayi sektörünün devlerini belirleyen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda 2021’de üretimden satışlara göre 67 milyar 305 milyon TL ile ikinci en büyük sanayi kuruluşu unvanını kazandı. Bu başarısının ardından İngiltere’nin en saygın marka araştırma ve değerlendirme kuruluşlarından Brand Finance tarafından açıklanan listede ise 7 sıra birden ilerleyen Ford Otosan “Türkiye'nin En Değerli Markaları-Türkiye 100” listesinde 819 milyon dolarlık marka değeriyle üçüncü sıraya yerleşti.       

Özyurt: Geleceğe liderlik ederken önümüzdeki yıl da şampiyonluğu elden bırakmayacağız

Ford Otosan’ın arka arkaya kaydettiği başarıları değerlendiren Ford Otosan Lideri Güven Özyurt, şirketin 2022 yılının ilk çeyreğinde de ticari araç pazarındaki geleneksel liderliğini %32,8 payla sürdürdüğünü ve toplam pazarda %10 payla 3'üncü sıradaki konumunu koruduğunu belirtti. Ford Otosan’ın bu başarılarında geçmişten beri yaptığı yatırımların ve yenilikçi vizyonunun rolüne dikkat çeken Özyurt şunları söyledi: “Otomotiv sanayisinin öncü gücü ve Türkiye’nin ihracat şampiyonu  şirketi Ford Otosan, otomotiv sektöründeki elektrikli, bağlantılı, otonom dönüşüme liderlik ederken ülkemiz için de katma değer yaratmaya devam ediyor. Geleceğin otomotiv trendlerini yaratırken ülkemize yaptığımız yatırımlar, üretim gücümüz, nitelikli insan kaynağımız ve sunduğumuz ürün ve hizmetler sayesinde küresel ölçekte sektörümüzde yaşanan zorluklara rağmen 2021’i tarihimizin en başarılı yıllarından biri olarak tamamladık. 2011 yılından bu yana otomotiv sektöründe ihracat lideriyiz. Bu yıl da ilk altı ayda elde ettiğimiz başarılar, gerek Ford’un Romanya’daki Craiova fabrikasını bünyemize katarak yurt dışı operasyonlara açılmamız gerek kısa süre önce Transit efsanemizi elektriklendirmemiz, önümüzdeki yıl da şampiyonluğu elden bırakmaya niyetimizin olmadığını gösteren gelişmeler. İki ülkede dört fabrikamızda üreteceğimiz yeni nesil araçlarla Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisi haline gelirken Ford Otosan’ın bu başarılarında emeği bulunan değerli çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.”

Üretim, inovasyon ve Ar-Ge’deki yetkinliği sayesinde yurt içi ve yurt dışı pazarlarda büyümesini sürdüren Ford Otosan, 2021’de ortaya koyduğu 2 milyar euro’luk yatırımı ile geleceğin otomotiv teknolojilerini üretiyor. Bugün 8 milyar dolara ulaşan cirosu ve 14 bin 500’den fazla çalışanı ile binek otomobil, ticari araç ve ağır ticari araç segmentine ek olarak akıllı mobilite çözümleri de sunan Ford Otosan, Türkiye otomotiv ekosisteminin elektrikli, bağlantılı, otonom araçlardaki dönüşümüne de liderlik ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.