Ürettiğimiz nitelikli hizmetler ve geliştirdiğimiz yazılımlar sadece Türkiye’de değil

Bilgi teknolojileri altyapılarını verimli ve güvenli bir şekilde işletmesi için hizmetlerini sürdüren, BeyazNet CEO’su Fatih Zeyveli, “Son yıllarda pek çok kurumsal sürecin, faaliyetini tamamen ya da büyük ölçüde elektronik ortamlarda işletilmesi, bir başka deyişle dijital dönüşüm yaşamaları bu konuda hem kaynakların çok verimli kılınmasını hem de güvenli olarak işletilmesini çok daha önemli bir hale getirmekte” olduğunu söyledi.

Ürettiğimiz nitelikli hizmetler ve geliştirdiğimiz yazılımlar sadece Türkiye’de değil
kobiaktuel
kobiaktuel
03 Şubat 2023 Cuma 12:28

Zeyveli “Beyaz.Net olarak biz kurumların sunucularından network yapılarına kadar tüm mimarilerinin en ideal, verimli ve güvenli şekilde çalışabilmesi için hem danışmanlık hem de denetim hizmetleri sağlamaktayız” dedi.

Bulut servisleri denildiğinde çoğunlukla yurtdışından hizmet alınan sistemler akla gelse de özel bulut–privatecloud gibi kurum bünyesinde ya da ülkemizdeki veri merkezlerinde bulut servislerinin sağlanmasının mümkün olduğunu belirten Fatih Zeyveli, “Özellikle uzaktan çalışma kültürünün yaygınlaşması ve iş sürekliliği adına bulut servislerinin sağlayabildikleri açısından, küçük büyük pek çok işletmenin daha çok bulut servislerini kullanacağını öngörüyoruz. Bu nedenle hem bu servislerin doğru planlanması hem de güvenliğinin sağlanması adına yeni ihtiyaçların da artacağı malum” şeklinde konuştu.

“İyi bir planlama yapıldığında işletmelerin hem yatırım hem de operasyonel giderlerine olumlu bir etkisi mevcut”

Fatih ZeyveliBulut bilişim tercihlerinin ve uzaktan çalışma ihtiyaçlarının giderek artması ile işletmelerin bulut bilişim servislerinden daha fazla yararlanmak isteyeceği kesin. Doğru tercih ve planlama için bu konuda yetkinliği olan kurumlardan destek alınması büyük önem arz ediyor. Eğer doğru modellenmez ya da yapılandırılmaz ise bulut servislerinin toplam sahip olma maliyeti gereğinden yüksek olabilir. İyi bir planlama yapıldığında işletmelerin hem yatırım hem de operasyonel giderlerine olumlu bir etkisi olduğunu pek çok projede gördük” dedi.

Siber güvenlik bir kere sağlanıp elde edilip bırakılabilecek bir konu değil, ya da her kurumun bire bir aynı uygulamaları gerçekleştirip siber güvenlik risklerini bertaraf etmesi mümkün olmadığını belirten Fatih Zeyveli, “Her işletmenin kendi iş süreçlerini, kaynaklarını, ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yapacağı düzenlemeleri belirlemesi ve bunu nasıl sürdürülebilir kılacağı ile ilgili yol haritasını çıkartması öneriyoruz. Bu tür bir çalışmayı işletmelerin kendi kaynakları ile yapması her zaman çok kolay olmayabiliyor, bu gibi durumlarda farklı uzmanlık alanlarından geniş bir kadro ile analiz hizmetleri sağlayarak yol haritasının çıkartılmasını, yapılacak yatırım ya da uygulamaları kuruma katkıları etkilerine göre önceliklendirerek planlanmasına yardımcı olabiliyoruz” diye konuştu.

Fatih Zeyveli “Ürettiğimiz nitelikli hizmetler ve geliştirdiğimiz yazılımlar sadece Türkiye’de değil, Avrupa bölgesinde de ilgi görüyor. Kurumların BT altyapılarını, süreçlerini, risklerini analiz ettiğimiz DMA hizmetimiz, regülasyonlarla BT denetimine ve siber güvenlik analizlerine ilişkin çözümlerimizin yanı sıra çok ciddi talep görüyor. 2023 yılında regülasyon denetimi ya da uyumu ile ilgili hizmetlerimizi çözümlerimizi daha da zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bunun yanı sıra hem yurt içinde hem de yurt dışında hizmet olarak (as a service) kullanıma sokacağımız bazı sürprizlerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Fatih Zeyveli konuşmasında “Geçtiğimiz yıllarda dünya ile entegre olmayan, internete bağlı olmadan çalışan genelde fabrika gibi endüstriyel yerlerde çalışan OT ağlarının artık İnternet erişimi olan sistemlere dönüşmesi ile bunların güvenliği ile ilgili de çözüm ihtiyacı oluyor. Biz bu noktada hem bu sistemlere dönük testler hem de iyileştirme ile ilgili çalışmalar yapabiliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu gibi hizmetlere de rağbet olacağını ön görüyoruz. Linux sunucu sistemlerinin merkezi yönetimi için geliştirdiğimiz yazılımların, hem Windows hem de Linux sunucularda sıkılaştırma ve güvenlik tedbirlerinin kontrolü için geliştirdiğimiz yazılımların yaygınlaşacağı bir yıl olacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.